Hvordan Zip e-postvedlegg

Hvordan Zip e-postvedlegg


Sende en fil via e-post er lett nok hvis filen er liten. Men hvis en fil er stor, kan det ta lang tid å sende det på grunn av større filer spiser opp båndbredden. Også, hvis du har mange filer å sende på en gang, kan det ta opp din egen dyrebare tid til å feste dem hver for seg. I begge tilfeller, zipping filen, eller kompakte det kan gjøre en forskjell og gjøre livet ditt enklere.

Bruksanvisning

1 Bestem om du ønsker å sende epost til flere biter av informasjon, som for eksempel flere filer, bilder eller programmer, som vedlegg, eller hvis du bare har en fil som skal sendes som vedlegg. Hvis du har mer enn én fil du ønsker å zip, plassere alle filene i en mappe på skrivebordet. Høyreklikk på skrivebordet og velg "New" og deretter "Ny mappe". Navn mappen og legg alt på innsiden av det som du vil sende. Hvis du bare suse og sende en fil, legge filen på skrivebordet.

2 Høyreklikk på mappen eller filen. Velg "Send til" og deretter "Zip" eller "zippet fil." De fleste datamaskiner leveres standard med en zip-program. Hvis du ikke ser dette alternativet, går du til zip nedlastingsside (se referanser) for å få zip-programmet. Det er en kort nedlasting. Etter at du har sendt filen eller mappen til en zip-fil, vil det vises på samme sted, men vil kobles. Det bør ha en glidelås-ikonet på den for å indikere at det er nå pakket.

3 Åpne opp din e-postprogrammet, skrive en melding og klikk på "Legg ved" for å feste zip-fil. Velg "Browse" for å bla gjennom filer på skrivebordet ditt. Når du har funnet din zip-fil eller en mappe, velg den og klikk "Ok" eller "Fest" for å full vedlegget.