Hvorfor bruke Photoshop Lightroom?

Adobe Photoshop Lightroom har fått nåde hos score til fotografer over hele verden. Årsakene til programmets popularitet inkludere sine bildeadministrasjonsmuligheter, ikke-destruktiv redigering funksjoner og et stort utvalg av plug-ins og forhåndsinnstillinger utformet for å forbedre fotografens arbeidsflyt. Adobe utviklet Lightroom med fotografen i tankene. I motsetning til sin storebror Photoshop som håndterer grafikk samt bilder, fokuserer Lightroom på behovene til fotografen.

Bilde administrasjonsfunksjoner

Adobe Lightroom gir et komplett bilde løsning for fotografen. Programvaren gjør det mulig for fotografer å katalogisere, tilgang og vedlikeholde bilder som er lagret på en harddisk. Lightroom gir fotografer en rekke alternativer for å søke bilder i Lightroom-katalogen. Fotografer kan søke etter relevante søkeord, metadata, filnavn, bildetekster, IPTC og EXIF-data og bildetittel. Fotografer kan også søke etter bilder basert på bildeattributter som flagget bilder, rangert bilder, fargekodede bilder og original eller kopi status. Lightroom gjør det mulig for fotografer å importere og eksportere komplette kataloger av bilder på en gang.

image Manipulation

En av Lightroom viktigste funksjoner er dens evne til å redigere og manipulere bilder i en ikke-destruktiv måte. Med andre ord, de originale bildefilene alltid forblir intakt når du redigerer dem i Adobe Lightroom. Lightroom lar fotografer kontrollere alle aspekter av å redigere et bilde. Fotografer kan redigere hvitbalanse, eksponering, fargetone, farge og metning, tonekurve, skarphet og støy av noe bilde i biblioteket - alle ikke-destruktivt. I tillegg tilbyr Lightroom beskjæring, reduksjon av røde øyne og retusjering funksjoner direkte i programvaren. Med Adobe Lightroom, er det ingen grunn til å eksportere bilder til en ekstern programvare for redigering.

Plug-in Support

I den elektroniske verden, finnes det et stort fellesskap av Lightroom plug-in og forhåndsinnstilte skapere. Plug-ins og forhåndsinnstillinger lar Lightroom til å samhandle med annen programvare og nettsteder, de tilbyr forskjellige effekter for bilderedigering og de gir flere image styringsverktøy i søknaden. For eksempel, en fotograf som har en Photoshelter nettsted kan laste ned og installere Photoshelter plug-in. Denne plug-in gjør henne til å laste opp bilder direkte fra Lightroom til henne Photoshelter nettstedet uten å forlate Lightroom-programmet. Noen plug-ins for Lightroom er gratis, mens andre krever en lisensavgift til bruk.

ekstra Betraktninger

For fotografer som skyter mens tethered til en datamaskin, har Lightroom 3 en innebygd deling med. Tidligere versjoner av Lightroom nødvendig fotografen å bruke en ekstern tethering program for å mate bilder til Lightroom, men Lightroom 3 har ikke lenger dette kravet. I tillegg kan Lightroom fotografer raskt lage lysbildeserier, skrive ut pakker og lage web-gallerier.