Hvorfor Connection Speed ​​Vary for trådløse nettverk?

Hvorfor Connection Speed ​​Vary for trådløse nettverk?


Når du setter opp en trådløs Internett-tilkobling, kan du oppleve at hastigheten varierer fra Wi-Fi Internett-tilkoblinger som du har opplevd i andre steder. Mange faktorer påvirker trådløs tilkoblingshastighet, slik som type maskinvare du bruker, din modemhastighet og kilder til trådløs interferens i din husholdning.

Router

Du trenger en trådløs ruter for å konvertere modemet signal til trådløst. Ruteren kan bruke én eller flere typer Wi-Fi-standarder. I dag den raskest standard er Wireless-N, med en maksimal hastighet på 100 Mbps. Wireless-B og -G nettverk har en maksimal hastighet på 54 Mbps, mens Wireless-B klokker inn på 11 Mbps. Disse hastighetene er de høyeste overføringshastigheter oppnådd i teorien. I praksis er hastighetene er mye lavere på grunn av begrensninger i maskinvaren.

nettverkskort

De fleste moderne datamaskiner leveres med et trådløst nettverkskort installert eller inkludert på hovedkortet. For de som ikke kommer med et kort, kan du installere et nettverkskort i PCI-sporet eller bruke en USB trådløst nettverkskort for å legge til trådløse muligheter. De trådløse nettverkskort bruke et bestemt Wi-Fi-standard, så du trenger å matche ruterens Wi-Fi-standarden til datamaskinens nettverkskort.

modem

Den primære hastighetsbegrenser i et hjemmenettverk er modemet og Internett-leverandøren. I de fleste tilfeller, din ISP begrenser hastigheten på Internett tilgjengelig via modem. Fartsgrensene er delt mellom opp- og nedlastinger, med nedlastingshastigheten som typisk varierer mye høyere. Du kan ikke koble til Internett raskere enn modemet gjør, så den trådløse hastigheten er styrt av din Internett-pakken. Hvis du bruker kabel Internett, er båndbredden påvirket av andre kabel Internett-abonnenter i ditt lokale område. Dine topphastigheter kan ta en nosedive i rushtiden på grunn av samtidige brukere.

Interferens

Trådløs signalforstyrrelser i hjemmet kan i stor grad redusere signalstyrken. Noen former for trådløs interferens er åpenbare, slik som mikrobølgeovner, garasjeportåpnere og trådløs telefon. De mer fysiske hindringer mellom datamaskinen og den trådløse ruteren, jo vanskeligere er det å få god signalstyrke. Metallgjenstander er spesielt beryktet for denne typen forstyrrelse. Hvis naboene bruker trådløs Internett-tilkoblinger, kan deres rutere forårsake forstyrrelser i signalstyrken.