Hvorfor må Intel-prosessorer Run Cool?

Intel skapte Core 2 familien av mikroprosessorer (quad og duo core prosessorer), bruk en plassbesparende utforming omtales som mikro-arkitektur. På grunn av at forbindelsespunktene mellom mikroprosessoren og bufferen er nærmere hverandre, er mindre energi nødvendig for å sende og motta data fra hurtigbufferen. Denne reduksjonen av energi er en grunn til Intel-prosessorer kjøre kult. Utformingen av Intel Core 2-prosessor er gjort mulig ved hjelp av 45-nanometer logikk teknologi for å produsere minnebrikker som er integrert med 193-nanometer tørr litografi. Busser frakter data mellom cache (minne lagring) og mikroprosessor er forkortet for å minske avstanden dataene må reise. The Core 2 Quad prosessor er rett og slett to Duo-prosessorer i en datamaskin (begge prosessorene kult).

Duo og Quad Core-spesifikasjoner

Intel Core 2 Extreme-prosessor QX9770 (quad eller duo core prosessor) med hafnium tilført mikrobrikker, og 47 millioner transistorer, går kjøligere enn andre prosessorer av måten den er utformet. Intel Core 2 Duo inneholder to prosessorer, mens Core 2 Quad har fire prosessorer (referert til som uavhengige prosessorkjerner). Det finnes et dusin megabyte dedikert til cache, og 3,2 gigahertz av clocking hastighet for duo og quad core prosessorer. En sensor for termisk styring over hver kjerneprosessor opprettholder en operabel temperatur i hele prosessorplattform. Dette oppnås ved implementeringen av digitale termiske sensorer plassert på hver av de fire kjerneprosessorer (fire pin header og variabel viftehastighetskontroll). Den digitale temperaturføleren måler temperaturen av fargestoffet i kjerneprosessoren, og sender et signal til viften for å spinne når temperaturen stiger. En vifte over hver enkelt kjerneprosessor roterer med en hastighet som er bestemt av nivået av varme og mengden av strømforbruket for avkjøling av kjerneprosessorer (noe som reduserer støy og energikostnader, samt å behjelpe i den totale reduksjonen av varme).

Thermal Technology

Termisk kontroll oppnås ved gjennomføring av en eske kjøligere (referert til som Boxed Intel Extreme Cooler), med en gjennomsiktig fan hub og LED-belysning. Air er drevet fra viften hub innsiden av eske kjøler til andre komponenter i hovedkortet. Kondensatorer, spenningsregulatorer og minnekontroller er kjølt ned sammen med hver av kjerneprosessorer. I tillegg er et varmekammer som huser ekstreme kjøler fylt med en termisk damp løsning, som beveger seg varme bort fra prosessorene. Denne fordelingen av luftstrømmen holder hele systemet mot overoppheting, og er grunnen til Intel-prosessorer kjøre kult. Hovedkortet overvåker prosessorbruk for hver av duo eller quad core prosessorer, og direkte kontrollerer Intel Extreme kjøleren er viftehastighet.