Hvorfor Min Laptop bli så varmt?

August 28 by admin

Hvorfor Min Laptop bli så varmt?


Til tross for navnet, er en bærbar datamaskin ikke helt hjemme på fanget. Din bærbare kan bli varmt nok til å være ubehagelig eller rett og slett vondt. Varmen er mindre merkbart når maskinen ikke er presset mot beinet ditt, men bærbare datamaskiner kan bli forbausende varmt i vanlig bruk, spesielt hvis du har en kraftig maskin eller bruke programmer som er program eller grafikkintensive. Veletablerte metoder for å håndtere varme bærbare minimere problemet.

Den grunnleggende utfordringen

Bærbare datamaskiner er naturlig vanskelig fra engineering perspektiv fordi de er forventet å tilby ytelse som kan måle stasjonære datamaskiner til tross for sin mindre størrelse og lavt strømforbruk. Chip-produsenter har redusert sine prosessorer 'kraftbehov og varmeutslipp dramatisk, men de fortsatt krever en betydelig grad av kjøling. Det er spesielt sant av grafikkprosessorer, som må jobbe stadig hardere som skjermoppløsninger forbedre. Med sine små, slanke saker og begrensede strømforsyninger, behovet for kjøling er en stor utfordring i laptop design.

Plass og strøm Begrensninger

Konvensjonelle tårn datamaskiner har store, kraftige vifter for å trekke varm luft vekk fra sine komponenter og rikelig med innvendig plass for sekundær fans hvis de trengs. Bærbare datamaskiner har ikke den luksusen, så de kompromiss på mange måter. De fleste bærbare datamaskiner har strømsparings verktøy som slår av komponenter for å begrense varmeutvikling og strømforbruk når de ikke er i bruk. Høy ytelse maskiner bruker en kraftig grafikk brikkesett når det trengs, men bytter til en laveffekts versjon for vanlig bruk. Moderne SSD-harddisker bruker barest vedlikeholdslading av makt og generere ubetydelig varme.

Den unse av forebygging

Du kan hjelpe saker ved å være selektiv om hvor du bruker den bærbare datamaskinen. Unngå fang sengen eller annen overflate som er myk og holder på varmen. Ikke bare vil ikke varmen spre, kan disse myke overflater blokkere din bærbare fan og skape farlig høye temperaturer. Unngå gulvet og andre støvete flater også, fordi støv kan tette ventilasjonssystemet. Arbeid i nærheten av en vifte eller klimaanlegg, hvis du kan, for å holde den bærbare datamaskinen kjølig. Installer en widget for å vise prosessortemperaturen og se etter eventuelle plutselige toppene i driftstemperatur.

The Pound of Cure

For å kjøle den bærbare datamaskinen, start ved å lukke programmer. Bruk støvsuger eller en boks med komprimert luft til å suge eller blåse støv ut av bærbare vents, gjenopprette luftstrøm. I ekstreme tilfeller, åpne baksiden av den bærbare datamaskinen - eller har en tekniker gjør det - og støvsuge eller blåse ut tunge støv og rusk ansamlinger. Hvis du rutinemessig kjøre krevende spill, animasjon programvare eller andre grafikkintensive programmer, vurdere å kjøpe en kjøling pad for bærbare. Disse bærbare plattformer inneholde ett eller flere fans og kontinuerlig visp overskuddsvarme bort fra den bærbare datamaskinen.

Related Articles