Hvorfor trenger jeg en Scroll Lock?

Av og til må du bruke nøkkelen med enkelte programmer Scroll Lock. Selv om Scroll Lock ble en gang brukt tungt av operativsystemer, er dette ikke lenger tilfelle. Fordi du må kanskje bruke nøkkelen med individuelle programmer Scroll Lock, bør du vite hvordan det fungerer og hvordan du bruker den.

Funksjon

Du kan bruke Scroll Lock-tasten for å aktivere en modus der piltastene fungerer som horisontale og vertikale rullefelt i kompatible operativsystemer eller programmer. For eksempel, når du trykker på "Scroll Lock" og deretter "pil høyre" -tasten, vil testen på skjermen ved å bla til høyre. Vær imidlertid oppmerksom på at denne funksjonen har blitt faset ut av de fleste operativsystemer. Som datasystemer ble mer tilgjengelig for den gjennomsnittlige brukeren, Scroll Lock-tasten falt ut av tjeneste.

Musen og rullefelt

Teknologiene som gjorde Scroll Lock-tasten foreldet var mus og rullefeltet. Fordi de fleste PC-brukere foretrekker å bruke musen til å navigere datasystemer i stedet for nøkler, færre og færre av dem brukte funksjonen Scroll Lock. I tillegg slike programmer som nettlesere og tekstbehandlere introduserte begrepet grafiske rullefelt som gjorde det mulig å bruke musen til å bla raskt gjennom teksten.

Programmer Bruke Scroll Lock

Individuelle programmer kan bruke Scroll Lock-tasten for egne formål. For eksempel, den eneste måten du kan bla gjennom regneark uten å bevege musepekeren fra en gitt celle er først å aktivere Scroll Lock-tasten og deretter bruke piltastene. Quattro Pro, et regnearkprogram, for eksempel bruker Scroll Lock-tasten på denne måten. Andre programmer som kartfunksjoner til Scroll Lock-tasten inkluderer Lotus Notes, FL Studio og Forté Agent.

andre bruksområder

Scroll Lock er ofte brukt for diagnostiske formål i operativsystemer. For eksempel, hvis du endrer en viss Windows registernøkkel, vil du kunne bruke Scroll Lock i forbindelse med "Ctrl" -tasten for å få Windows til å krasje. Du kan deretter analysere krasj data for å finne potensielle problemer. Nøkkelen brukes i enkelte Linux-distribusjoner for dubbing formål, fordi det er så sjelden brukes av andre programmer. Fordi Scroll Lock er en bryter for, er det noen ganger brukt av programmer for å aktivere en sekundær modus for andre taster. En vippenøkkel er en nøkkel som endrer tilstand av andre taster. For eksempel, når du trykker på "Num Lock", kan du bruke det numeriske tastaturet til å skrive tall.