Hvorfor vil ikke Windows Media Player Burn?

Windows Media Player (WMP) er lyd og multimedia program utviklet av Microsoft som er inkludert på mange Windows-baserte datamaskiner. Du kan også laste ned Windows Media Player gratis fra Microsofts nettsted for Windows og Mac. Mange bruker WMP til å se videoer, lytte til musikk og brenne CDer med data, musikk, video eller bilder. Den lar også brukere til å synkronisere og dele data med mobile enheter som Pocket PC og med spillkonsoller. Det er en av de mest populære digitale mediespillere tilgjengelig, men av og til, kan du støte på vanlige problemer når du prøver å brenne en plate.

Inspeksjon feil

Før brenne filene til en tom plate, vil Windows Media Player inspisere dem for å sikre at de er komplette filer og i riktig format for brenning. Noen ganger i løpet av denne inspeksjonen prosessen, vil WMP stoppe eller stall. Hvis dette skjer, må du kontrollere at ingen av filene er skadet og at de er i et format som kan leses av WMP. WMP støtter ikke Quicktime-filer (.mov, Qt), MP4 eller Realnetworks innhold (RA, rm eller RAM). En annen grunn til at WMP kan gi en feilmelding når du brenner filene dine er at innholdet er rettighets beskyttet. Andre feil kan tyde på at filen ikke kan finnes eller at filformatet er feil. Dette kan skje hvis filen er en QuickTime-film som har hatt extension nytt navn, for eksempel. Prøv å spille hver fil i WMP før du legger det til i brennelisten.

Audio CD-problemer

Noen vanlige problemer som du kan støte på når brenne lyd-CD er at WMP ikke gjenkjenner tom plate, eller at alle filene ikke får plass på én plate. Hvis du ikke får plass til alle dine lydfiler på en plate, må du enten dele spillelisten på to disker, eller brenne en datadisk som ville være spillbare på datamaskinen eller enkelte stereoanlegg som leser MP3-filer. Hvis WMP ikke gjenkjenner tom plate, prøv en annen plate. Hvis det ikke virker heller, så bør du prøve et annet merke. Andre mulige løsninger kan inkludere oppdatere driverne, sjekker for WMP oppdateringer og senke brennehastighet under Valg.

Legge til flere filer til en plate

Hvis du prøver å gå tilbake og legge til flere filer til en plate som du har opprettet i WMP, vil du få en feilmelding når platen har blitt stengt eller "ferdig". WMP avslutter automatisk lyd-CD, men om en dataplate er stengt på slutten av en brennende prosessen er et alternativ som du kan velge. Hvis du ikke kan legge til flere filer til en dataplate, så har du sannsynligvis ikke velge å holde CD åpen etter brenning. Du trenger å re-brenne platen igjen.

Buffer feil

Noen ganger vil du brenne en plate, og etter bare én eller to filer, vil platen synes å være full. Dette skjer når CD lider av en buffer feil som resulterer i CD blir lukket for tidlig. Buffer feil er mer vanlig med lyd-CDer enn med data-CDer. For å unngå dette problemet på din neste CD, lukk alle andre dataprogrammer og brenne på en lavere hastighet.

CD-stasjon er ikke oppdaget

Noen ganger er problemet med å brenne CD-er at stasjonen ikke blir oppdaget. Du må sørge for at stasjonen er korrekt installert. Gå til "Start> Kontrollpanel> System> Enhetsbehandling" for å være sikker på at CD-stasjonen er oppført, og at driverne er installert. Du bør også sjekke Windows nettstedet og datamaskinprodusenten hjemmeside for oppdaterte drivere. Hvis du har installert en ettermarkedet stasjon, må du sjekke produsent av at stasjonens nettside også. Som en siste utvei, kan du velge å avinstallere denne enheten fra datamaskinen i Enhetsbehandling ved å høyreklikke og velge "Avinstaller." Maskinvaren skal installere på en omstart. Hvis den ikke gjør det, må du installere den manuelt med driveren som fulgte med harddisken, eller en som du nylig lastet ned når du oppdaterte maskinvaren.