Innføring i HTML og PDF

HTML og PDF er to svært forskjellige formater som kan brukes til å vise og distribuere innhold på nettet. Integrere de to teknologiene i en smakfull og hensiktsmessig måte kan være utfordrende, men hvis det gjøres riktig, kan legge til funksjonalitet og profesjonalitet til din tilstedeværelse på Internett.

om HTML

For å forstå HTML / PDF integrering, må du først ha en forståelse av hver teknologi. HTML, eller Hypertext Markup Language, er ikke egentlig et dokument format så mye som det er et forhåndsdefinert sett med kommandoer (kalt "tags") for å lage nettsider. HTML-tagger definere og ordne innholdet på en nettside. I motsetning til med en ekte "programmeringsspråk", hvem som helst kan lage en funksjonell HTML-siden i en vanlig tekst editor som Notisblokk uten behov for spesiell programvare eller kompilatorer.

Selv med den økende populariteten til mer robuste web teknologier som Flash, Coldfusion og PHP, fungerer HTML fortsatt som ramme for egentlig alle sidene du besøker på nettet.

om PDF

PDF står for "Portable Document Format" og det er akkurat hva det er. PDF er et middel for lagring og distribusjon av dokumenter publisering kvalitet for utskrift eller lesing. Bruksanvisninger, offentlige skjemaer og brosjyrer er alle eksempler på dokumenter som kan distribueres i PDF-format.

PDF er vanligvis betraktet som en "output" format, som betyr at du ikke ville direkte åpne en PDF-fil for redigering. I stedet må du lage dokumentet i et tekstbehandlingsprogram og deretter lagre en kopi i PDF-format. Det er også plug-ins som lar deg installere en PDF forfatter som en skriverdriver, slik at du kan skrive i hovedsak noe som du kan skrive ut til PDF-format.

Bruk av PDF som et redigerbart format kan bli mer vanlig i fremtiden, fordi PDF har nylig blitt en "åpen standard" format. (Det var tidligere et proprietært format som eies av Adobe.)

Linking til PDF fra HTML

Det er to grunnleggende måter å integrere PDF-dokumenter til din tilstedeværelse på Internett ved hjelp av HTML. Den enkleste måten er å laste opp PDF-dokumentet og lenke til den. Dette fungerer på samme måte som om du var koblet til et annet HTML-side ved hjelp av HTML "en" tag. For eksempel, hvis du har lastet opp "document.pdf" til roten regissør, kan du bruke en HTML-kode som "a href = 'document.pdf'" for å koble til den. Besøkende til nettstedet ditt vil sømløst lansere Adobe Reader (eller deres standard PDF-leser) og se dokumentet når de klikker på linken.

inline PDF-filer

Det andre alternativet er å bruke en HTML-rammesett eller en "iframe" tag å vise en PDF inline. En innebygd PDF betyr ganske enkelt at PDF vises med en HTML-ramme --- så du kan ha din logo på toppen av ditt nettsted og dine navigasjonskoblinger nedover venstre side, men bruke en HTML ramme å vise en PDF-fil i hovedvisningsområdet på siden.

Merk at sanne HTML rammer anses foreldet etter de fleste web-designere, og nettlesere kan blokkere eller avbryte støtte for i ramme koder. I moderne web design, er det ønskelig å opprette rammeliknende elementer gjennom innleiret PHP eller CSS i stedet for ved hjelp av en ren HTML ramme.

bekymringer

For inline eller i nettleseren PDF skjermen skal fungere, må de besøkende har muligheten "vise PDF-filer i nettleseren" sjekket inn sine Leser innstillinger Adobe og må også ha Active X-kontroll for inline PDF-visning aktivert i nettleserens add-ons . Design stole på inline PDF-filer vil se vanskelig når de riktige alternativene ikke er aktivert i de besøkendes programvare --- stedet for å vise i sideoppsettet, hvor bortelagets vil datamaskiner åpne dokumentet i en ny Adobe Reader-vinduet og den tiltenkte ramme på nettsiden din vil være tom.