Interaktive Planet Games

Planet spill har en tendens til å være den type spill som lar brukeren full kontroll over et stort område av landet. Spilleren kan ta personligheten til en guddommelig enhet, en bestemt leder, og noen ganger ingen spesifikk karakter. Noen planet spill bare innebære en by eller et land, mens det er noen som har større omfang som kan omfatte en hel planet eller en hel planetsystem.

SimEarth

SimEarth ble utgitt i 1990 som en del av Sims samlingen. Dette spillet var større i omfang enn andre Sim-spillene siden spilleren er ansvarlig for å kontrollere alle aspekter av planeten. Hver beslutning at spilleren gjør påvirker hvordan innbyggerne i planeten kalt "Sim Earthlings" vil utvikle seg, trives eller dø av. Sim Earthlings kan være mennesker, dinosaurer, bløtdyr eller insekter, med en livsform som den mest intelligente på et gitt tidspunkt. Spilleren kan eksperimentere med været, naturkatastrofer og andre hendelser for å se hvordan alt blir berørt.

Evolution: The Game of Intelligent liv

Evolution: The Game of intelligent liv ble utgitt i 1998 av Crossover Technologies. Målet med spillet er å utvikle start skapningen inn i den første intelligente livsform på planeten. Ved starten av spillet, kan spilleren definere hva slags skapning til å begynne med. Spilleren kan også definere den geologiske tidsalder for å starte spillet, sette geologien i planeten, så vel som hastigheten på kontinentaldrift. Hvert femte sekund av sanntid settes til rundt 30 000 år i spillet. Spilleren må sørge for at dyrene bo trygt, godt matet, og til tider å bestemme hva evolusjonære egenskaper til å erverve å forsvare seg.

Alpha Centauri

Alpha Centauri ble utgitt av Firaxis i 1998. Den ble utviklet av Sid Meier, som også utviklet Civilization-serien. Dette spillet plasserer spilleren som en av de fraksjon ledere til å gjøre planeten-fall på planeten Alpha Centauri. Ved starten av spillet spilleren kan sette geologien i planeten, så vel som mengden av skydekket. Spilleren kan bestemme seg for å bli ett med den levende planet eller gå imot det med konsekvenser. Målet med spillet er å erobre hele planeten med diplomati, handel eller kraft.

Spore

Spore ble utgitt av EA Games i 2008. Spilleren er gitt en encellet skapning som trenger å bli veiledet inn i fem stadier av utviklingen. Ved begynnelsen av spillet, må organismen til å overleve i en 2-D-vann miljø inntil det kan utvikle seg og bli et landbasert dyr. Det neste nivået er stammenivå, hvor spilleren kontrollerer nå en stamme av det utviklede skapning. Når sivilisasjonen stadium er nådd, vil spilleren nå kontrollere byer befolket av vesener. Under den siste fasen, vil spilleren styre en space-faring sivilisasjon som også kan seede liv på andre planeter.