Internet filtrering programvare for barn

Internet filtrering programvare for barn


Foreldre, lærere og andre omsorgspersoner kan bruke ulike strategier for å beskytte barn mens de er på Internett. En strategi er å bruke Internet filtrering programvare. Dette er programmer som er installert på datamaskinen for å blokkere tilgang eller registrere aktivitet.

typer

Mye av filtrering programvare blokkerer tilgang til visse områder av adresser eller ved søkeord. Logger kan holdes av nettsteder besøkt; noen programmer er i stand til tastetrykk opptak, noe som betyr at samtaler i direktemeldinger, kan chatterom og e-poster skal bevares.

kompatibilitet

Filtrering programvaren er kompatibel med de fleste vanlige operativsystemer som XP, Vista eller Mac, og med nettlesere som Internet Explorer, Firefox eller Opera. Når du velger et program, ta notat av systemer og nettlesere som støtter produktet.

etiske betraktninger

Debatt omgir bruk av Internet filtrering programvare der personvernet er bekymret. Spesielt med tenåringer, er valget å bruke tastetrykk innspillingen spesielt sett av noen som en invasjon av privatliv mens andre sier i konkrete saker det kan muligens redde et barns liv.

Advarsel

Ingen Internett-filtrering programvare system vil beskytte barna helt. Det er viktig at bruk av programvare av denne type følges av tilsyn av barnet og ved diskusjon med barnet om sikkerheten på Internett.

Koste

Kostnadene kan variere. Endelige kostnadene vil avhenge av kvaliteten på programmet og type og antall funksjoner tilgjengelig. I 2010, programvare for hjemmebruk varierte fra $ 24,50 til $ 59,99.