Internett Basics Computer for nybegynnere

Når lære det grunnleggende i en datamaskin, er det sannsynlig at brukeren vil bli dirigert til Internett på enkelte punkt. Lære det grunnleggende om Internett-bruk er viktig for å lære om bruk av datamaskin. Når en person lærer om hvordan du skal bruke Internett, vil han bli bedre rustet til å vite hva de skal gjøre for å forebygge problemer.

Slik får du tilgang til Internett

Hvert hjem datamaskinen er koblet til Internett via en Internett-leverandør. Tilkoblinger er gjort ved å hekte opp til noen type modem, enten med en ledning eller trådløst. Mange Internett-brukere abonnere på Internett gjennom enten telefonen sin bedrift eller sitt kabel-selskapet. Noen brukere, men abonnere via "eksterne" tilkoblinger som er gjort gjennom sin telefonlinje --- disse slags forbindelser er blitt mindre populære fordi de er treg og krever at telefonlinjen være viet kun til Internett når du er i bruk .

Hva er en nettleser?

Etter Internett-tilkoblingen er opprettet gjennom utpekte modem, den informasjonen som er mottatt fra Internett må tolkes med spesialisert programvare, som kalles en nettleser. Vanligvis Microsoft-baserte datamaskiner leveres med nettleseren som heter "Internet Explorer" (IE) som et standardprogram. Dette er en lett-å-bruke program som er flott for nybegynnere. Det finnes andre programmer som er like "brukervennlig", slik som Firefox, Google Chrome eller Opera, men mange bare bruker IE fordi det er allerede på sine maskiner.

Oppdatere datamaskinen

Når du er på internett, er det viktig at du holder datamaskinen oppdatert. Dette er en prosess der datamaskinen er koblet til en programvareutviklerens nettside og laster ned forbedringer som er gjort til programvaren siden din versjon ble kjøpt. Det er viktig å holde datamaskinen oppdatert for å holde sikkerheten på datamaskinen oppdatert.

Starte din nettleser

For å åpne nettleseren, dobbeltklikker du på ikonet, vanligvis på skrivebordet på datamaskinen. Internet Explorer ser ut som en stor blå "e" med en swash kjører gjennom den. Som det åpner det vil umiddelbart forsøke å laste inn "hjemmeside". Hjemmesiden er den siden som den har fått beskjed om å gå til hver gang du åpner opp programmet. Denne siden blir automatisk satt som en standard side, men du kan alltids endre det som du blir mer kjent med Internett, ved å endre den i "Innstillinger".

Bruke nettleser

På toppen av nettleseren siden vil du se en lang bar som vanligvis har en kombinasjon av bokstaver i det som starter med "http: //". Dette er adresselinjen. Det er her du kommer inn i adressene til websider du vil besøke, hvis du kjenner dem. Hver adresse vanligvis starter med http: // deretter på "www." og navnet på webområdet. Hvis du ikke vet navnet på området du ønsker å se, kan du bruke søkefeltet for å finne den.

Bruke søkelinjen

Vanligvis finnes på høyre side av nettleseren er en annen, mindre bar som er i søkefeltet. Skrive "søkeord" i denne boksen og trykke "go" knappen kommer du til en side som viser deg sider som inneholder ordene du skrev inn, og starter med hvordan det føles å være den mest relevante. For eksempel, hvis du skrev i "datamaskinen grunnleggende tutorial", vil du bli ledet til mange sider som det refereres til datamaskinen grunnleggende opplæring. For å se hva siden har å tilby, klikker du bare på tittelen på websiden og adressen for at siden vises i adresselinjen mens nettleseren tar deg til den siden.

Hyperkoblinger

Du legger kanskje merke at tittelen som du klikket på fra søkesiden, ble skrevet i blått (som standard), og understreket og at når du svevde musen over det, markøren endres fra en pil til en peke hånd. Dette var en indikasjon på at teksten under inneholdt en "hyperkobling". En hyperkobling er tekst eller bilde som inneholder en skjult nettside adresse i det. Adressen er skjult i koden til koblingen, men når den blir klikket på, vil det sette denne adressen i baren og ta deg til siden. Hyperkoblinger er den viktigste kilden til navigasjon på nettet og hvordan folk flest får fra side til side.