Internett-filtrering alternativer

Internett-filtrering alternativer


Internett kan brukes til dårlige ting like enkelt som det kan for gode ting. Det er mange farer når fremmede har en direkte linje til barn og andre potensielle ofre uten den iboende risikoen som følger med å begå en forbrytelse i person. Dette fører til problemer for politiet, fordi de ofte ikke kan spore opp identiteten eller plasseringen av gjerningsmannen. Det finnes måter, men for foreldre å minimere deres barns risiko ved hjelp av Internet filtrering programvare.

Server vs. Client Steder

Client-side-filtrering programvare er installert og konfigurert lokalt på brukerens datamaskin, der programvare overvåker og blokkerer upassende innhold. Server-side-filtrering programvare er installert på en server, på en ekstern plassering, og kontrollerer filtrering for alle klientdatamaskiner som kobles til den. The server-side programvare gjør installere og kjøre det til en lek, fordi det er bare kommer til å bli installert på en datamaskin (server). Imidlertid gir klientsiden programvaren brukeren mer egendefinerbare alternativer, og gir mer autoritet til datamaskinen bruker. Ytelsen vil alltid bli påvirket når installere noe programvare, men på serversiden filtrering lindrer klientmaskinen av byrden.

Svarteliste filtrering programvare

Svarteliste filtrering programvare er en hands-on tilnærming til den overordnede. Svartelisten, er rett og slett en løpende liste over alle nettsider eller filer som forelder forbyr hans barn å få tilgang. Når foreldre ser en nettside eller en fil han ikke godkjenner, kan han bare legge den til svartelisten, blokkere den permanent, eller inntil den overordnede fjerner blokken. En flott egenskap av svartelisten tilnærmingen er at her er hele fora og grupper, bestående av foreldre for det meste, som deler sine lister med hverandre. Dersom foreldrene ønsker å oppheve sperren, kan hun gjøre det med letthet, uten å gi noen passord til hennes barn.

Nøkkelord og spesifikke innholdstyper

Dette svarteliste metoden er mye som den vanlige svartelister, men i stedet for å bruke nettadresser for å blokkere upassende innhold, kan foreldrene blokkere innhold basert på søkeordene (for eksempel kraftuttrykk) eller bestemte typer innhold (for eksempel videofiler fra en upålitelig kilde) . Ifølge allspammedup.com, en anti-spam vaktbikkje nettsted, har disse typer svartelister i stor grad vært ineffektive med mindre det brukes sammen med andre anti-spam teknikker. Filtrering etter nøkkelord kan også blokkere nettsteder og innhold som kan være aktuelle.

Filtrering via ISP

Dette alternativet brukes ofte når foreldrene ikke er i stand til å konfigurere filtrering programvare selv eller et barn omgå blokkerende metoder. De fleste ISPer (Internet Service Providers) som AOL og andre store selskaper kan installere og konfigurere filtrering programvare for foreldre på ISP eksterne servere. Den eneste som har umiddelbar kontroll over filtrering programvare er ISP. Den eneste måten et barn kan endre filtrering er hvis hun snakker med foreldrene eller gir ISP passordet Når du kontakter ISP. Det er en siste utvei, men kan være svært effektiv og verdt tid og kostnader.