Internett-sikkerhet for barn: Råd & don'ts

Selv om vi ønsker at våre barn skal utvikle gode sosiale ferdigheter og være et aktivt medlem av sine jevnaldrende, mange av de populære sosiale kommunikasjonsenheter, for eksempel MySpace, utgjøre en reell fare for våre barn. Det er viktig å riktig veilede barn mens de bruker slike sosiale nettverk verktøy og for å opplyse dem om mulige farer.

Utdanne barna

Fordi det er umulig å overvåke barna dine 24 timer i døgnet, sørge for at barna forstår hvilken informasjon som er trygt å gi ut på nettet og de potensielle konsekvensene hvis de avslører mer informasjon enn de burde. Denne informasjonen skal gis til barn i en alderstilpasset måte, slik at de ikke blir unødig engstelig av Internett. Men barn bør være klar over at det finnes farlige konsekvenser hvis de er uforsiktig online.

Overvåk ditt barns Internett-bruk

La barna til politiet sin egen Internett-bruk - men også overvåke det selv. Har tilgang til ditt barns MySpace passord, og rutinemessig sjekke innkommende og utgående meldinger for å sikre ingenting feil som skjer. Beløpet du overvåke bør være basert på barnets historie med sosiale nettverk verktøy og barnets alder.

Gjør Eier Profile

For å overvåke barnet ditt, lage din egen MySpace-profil og være "venner" med barnet ditt. Dette vil tillate deg å se profilen deres og hva de gjør på nettet. Dette vil også hjelpe deg å bli kjent med grensesnittet til MySpace, slik at du vet hva du skal se etter og hva farene kan lure.