Internett-sikkerhet for barn

Internett-sikkerhet for barn


"To Catch a Predator" er en reality TV-show på NBC som setter opp, konfronterer og vanligvis arrestasjoner Internett rovdyr som arrangerer å møtes og ha sex med mindreårige. Dette showet har introduserte verden for noen av farene ved Internett; men rovdyr er bare en potensiell fare for barn på Internett. Av denne grunn, er Internett-sikkerhet for barn avgjørende.

Betydning

Internett er et kraftig verktøy som kan koble millioner av mennesker over hele verden, samt kraftige teknologier og voksen-orienterte nettsteder. Barn kan ikke være klar over at Internett kan også brukes til farlige og skadelige formål samt for å få venner eller spille spill på nettet, og dette kan sette dem i veien for fare.

typer

En overgriper er noen som lokker et barn inn i en falsk følelse av sikkerhet, noen ganger ved å late som noen hun ikke er det. Skadelig programvare (malware) som virus og trojanere er en annen type Internett fare. Adware og spyware kan påføre et system med reklame som popups og spore brukerens aktivitet. Eksperter som Cris Rowan, en ergoterapeut i British Columbia, Canada, påpeker at å bruke for mye tid på nettet kan føre til "teknologi avhengighet, atferdsproblemer, utviklingsmessige forsinkelser og sosiale vansker."

Et barn kan snuble over et nettsted eller online spill med vold og banning eller et pornografisk nettsted. For eksempel kan intetanende brukere har uvitende navigert til voksen website "whitehouse.gov" mens du leter etter den offisielle nettsiden for Det hvite hus og president.

Forebygging

Voksne kan ruste barn for farene på Internett ved å diskutere det med dem. Den amerikanske Federal Bureau of Investigation viser flere råd for barn, inkludert ikke å gi ut personlig informasjon eller sende bilder og avstå fra å møte personer fra Internett ansikt til ansikt.

Foreldre eller nettverksadministratorer (av skolens datasystem) kan installere Internet filtrering programvare som Cyber ​​eller NetNanny å overvåke og begrense deres barns Internett-aktivitet hjemme. Anti-virus programvare som Norton Anti-Virus og anti-adware programmer som Spybot: Search and Destroy beskytte mot ondsinnet programvare som trojanere eller spionprogrammer. FTC råder også holde nettlesere og operativsystemer oppdatert.

En brannmur, for eksempel brannmuren som følger med Windows-operativsystemet, kan hindre at andre personer og maskiner får tilgang til en datamaskin. Foreldre kan bruke nettlesere som KidZui eller AOL og angi hvor lenge brukeren kan bruke på Internett.

Løsning

Løsningen på trojaner, virus og andre problemer malware varierer avhengig av innholdet av infeksjonen. Anti-virus og anti-malware programmer kan være i stand til å oppdage og slette eller karantene infeksjoner. Symantec, selskapet som produserer Norton Anti-virus, har verktøy for å fjerne noen spesifikke infeksjoner på sin hjemmeside. I vanskelige tilfeller kan PC-brukere kunne gjenopprette en Windows til en tid før infeksjonen. Endelig kan en datamaskin bruker må helt reformatere hennes datamaskin til fabrikkinnstillinger for å fjerne skadelig programvare. Reformatering sletter ut alle brukerinitierte endringer og data.

Advarsel

Dessverre, når voksne eller barn ikke er klar over internett sikkerhetsregler, kan resultatet variere fra mildt irriterende til dødelig. Delstaten Michigan Cyber ​​Safety Initiative har lagt ut noen av de konsekvenser som følge av manglende sikkerhet på Internett. Effektene varierer fra selvmord av Jessica Logan og Ryan Halligan fra mobbing på nettet til mordet på Christina Long hos en Internett rovdyr.