Internett-sikkerhet for tenåringer

Internett-sikkerhet for tenåringer


Det er et faktum at moderne tenåringer har fullt omfavnet internett. Enten de sjekker nettsamfunn som MySpace og Facebook eller spille massivt flerspillerspill som World of Warcraft eller Free Realms, er det nok av ting for tenåringer å gjøre på nettet. Men selv om alle disse aktivitetene kan være morsomt, er det svært viktig at tenåringer holde noen sikkerhetsregler i bakhodet når du bruker Internett.

Aldri bruke ekte navn

Selv om dette høres ut som en åpenbar regel, barn og tenåringer som bruker Internett ofte ønsker å bruke sitt virkelige navn for å få kontakt med venner fra skole eller jobb, og ikke innser at selv om dette vil hjelpe sine venner nå dem, vil det også gjør dem til et lett mål for en Internett rovdyr. Sørg for å diskutere med tenåringen hvor viktig deres identitet er, og tenker på passende Internet "håndterer" de kan bruke uten å svekke deres individualitet.

Ikke oppgi personlig informasjon

Selv tenåringer kan være fristet til å gi ut sitt telefonnummer eller adresse til en venn de møttes i et forum eller et spill, er det svært viktig at de holder en slik personlig informasjon til seg selv. Forklar din ungdoms at mens disse menneskene kan virke fint på forumet eller spill hvor tenåringen møtte dem, kan du ikke være sikker på sin identitet, og gi ut telefonnummer eller adresse kan få store konsekvenser, spesielt hvis den personen de møtte på nettet er samvittighetsløs.

Vær forsiktig med hva du Last opp

Dette er trolig den viktigste Internett-sikkerhet regelen av alle, og det er den mest ofte ignorert av tenåringer. Selv om en provoserende badedrakt bilde eller et bilde av en ex-kjæreste i en kompromitterende posisjon kan virke uskyldig nå, tenåringer trenger å vite når noe er lastet opp, det kan aldri bli tatt ned. Alle bilder som er lastet opp kan bli frelst av en tredjepart, eller lagret på en server, selv etter at brukeren merker det for sletting. Hvis bildet er merket med brukerens identitet, kan det sees av alle, inkludert lærere, potensielle arbeidsgivere eller familiemedlemmer.