Kan du bruke Inkjet Printable CD med en termisk skriver?

Kan du bruke Inkjet Printable CD med en termisk skriver?


Trykte CD-etiketter låne et profesjonelt preg til en virksomhet prosjekt eller lage en sentimental følelse i en personlig eller familieprosjekt. Skrivbare CD kommer i flere former, inkludert inkjet utskrivbare og termisk utskrifts. Inkjet skrivbare CD-er relativt billig fordi de er relativt vanlig. Termiske skrivbare CD-er litt vanskeligere å finne, og er også dyrere. Hvis du eier en termisk skriver, må du kjøpe termiske skrivbare CD; selv om termiske utskrivbare disker er litt dyrere enn sine blekkskrivere kolleger, ved hjelp av en varmeplate med en termisk skriver sikrer at du får best mulig utskriftskvalitet resultatene fra den termiske skriveren.

Inkjet Printable CD

Blekkskrivere skrive ut tekst og bilder ved sprøyting blekk på et papir, enten det papiret er standard papir, glanset fotopapir eller CD trykkpapir. Følgelig er inkjet skrivbare CD, som er lett tilgjengelig i pakker som strekker seg fra 10 til 100 plater, designet for bruk i blekkskrivere. Disse CDene er litt tyngre enn vanlige plater fordi de inneholder en blekk Absorpsjon Layer kjent som en IAL; den IAL gir et ekstra belegg som absorberer blekk og holder den på plass slik at den tørker ordentlig.

Inkjet Fordeler og ulemper

En inkjet utskrivbare CD kan støtte høyere oppløsning og farger i en standard blekkskriver. Dette åpner deg opp til et bredt spekter av tekst, grafikk og farger når du lager en plate etiketten. Blekkutskrifter kan ta tid, men avhengig av detaljene involvert i hver utskrift, og selve blekket kan bli dyrt. I tillegg, selv med blekk absorpsjon lag, kan blekket smøre hvis toppen av CD blir våt; blekket kan også svekkes over tid.

Termiske skrivbare CD-

Termiske skrivere arbeid ved hjelp av varme og trykk for å bruke et bilde til en avis. Følgelig er termiske CDer konstruert for å tåle varmen og trykket i termisk utskrift prosessen, som inkjet plater ikke kan håndtere. Fordi de er designet for varme og trykk og ikke for blekk absorpsjon kan termiske skrivbare CD kun brukes med termiske skrivere. Også termiske plater er vanskeligere å skaffe og litt dyrere fordi de ikke er like populær som inkjet plater.

Termiske Fordeler og ulemper

Termisk utskriften er svært slitesterk og derfor varer lenge. Hver print bruker mindre blekk enn for en blekkskriver. Termisk utskrift er også veldig fort fordi det er ofte begrenset til en farge: sort. Mens denne fargen begrensning tilbyr fordelen av fart, introduserer det også ulempen med redusert detalj. Når bare skriver ut i svart, eller i gråtoner, du blir mer begrenset i bilder og grafikk du kan bruke fordi noen fargebasert informasjon vil gå tapt.

gjensidig utelukkende

Det er technicallly mulig å bruke en blekkskriver skrivbare CDer med en termisk skriver, men dette vil føre til sterkt redusert kvalitet sluttproduktet. Ved hjelp av en inkjet utskrivbare CD i en termisk skriver kan resultere i en varme skadet plate fordi platen ikke er konstruert for å tåle så mye varme. Motsatt vil bruke en termisk utskrifts CD i en blekkskriver resultere i en Inky rot fordi det ikke er nok papir på platen for å absorbere blekk; dette vil også ødelegge platen hvis blekket kommer i kontakt med platens lesbar side. Du vil oppnå best resultat når man holder mediene gjensidig utelukkende.