Kan du lage en reserve laptop skjermen til en ekstern skjerm?

Kan du lage en reserve laptop skjermen til en ekstern skjerm?


Laptop-skjermer er laget for å være flat og økonomisk i forhold til energi. Tradisjonelt har de blitt gjort ved hjelp av LCD-teknologi, noe som har gitt nok klarhet og effektivitet å gjøre skjermer for nesten alle bærbare datamaskiner. Skjermer for stasjonære datamaskiner, derimot, har nylig gjort spranget til LCD, som nå blir en mer utbredt skjerm standard. Dette betyr at det er mange forskjellige skjermer tilgjengelig, og mens du kan ofte bruke en bærbar PC-skjermen som en ekstern skjerm for en annen datamaskin, kan det være vanskelig.

Bruke Screen of Another Monitor / Computer

Hvis du ønsker å bruke skjermen på en bærbar PC med en annen datamaskin via en enkel kabel plug-in, så kan du gjøre det meste av arbeidet i forhold til operativsystem og skape en brukbar andre skjermen. Dette krever at du har en bærbar PC som kan fungere som en sekundær skjerm i første omgang, men hvis du gjør det, bør resten være ganske enkel.

Bærbare datamaskiner som har "Dualview" evner vil vise to skjermer i skjerminnstillingen, slik at du vet at du kan bruke den som en ekstern skjerm. Dette krever hooking opp den bærbare datamaskinen via en VGA eller S-Video-kabel - disse er de mest vanlige, men andre videokabler kan også fungere. Det er til og med programmer, som Maxivista, som kan lage to skjermer med bare en nettverkstilkobling.

I Windows-systemet, tilgang til egenskapene til systemet og gå til "Innstillinger" eller "Skjerminnstillinger", avhengig av hvilken versjon av Windows du har. (Begge finnes i kontrollpanelet.) Denne skjermen skal vise to dataskjermer, en mindre og en større. Hvis din bærbare skjermen er allerede koblet til datamaskinen og er i stand til å være en sekundær skjerm, da den andre skjermen skal være tilgjengelig. Høyreklikk den andre skjermen og velge det alternativet som sier "Attached", som vil vise deg alternativene for denne visningen. Du vil da ønske å finne et alternativ i vinduet som sier "Utvid Windows-skrivebordet til denne skjermen" eller noe lignende. Velger dette alternativet, vil i hovedsak få reservedeler laptop skjermen en del av den opprinnelige skjermen, og du kan flytte dokumenter, bilder og filer over til det som trengs.

Utelukkende Bruke skjerm

Hvis du bruker en ekstra laptop skjerm som du tilfeldigvis har liggende rundt (kanskje en leftover stykke av et ødelagt bærbar PC), så ting kan bli mye mer komplisert. Det hjelper hvis du har erfaring i informasjonsteknologi eller elektroteknikk, men du kan også bruke dette reserveskjermen på en lignende måte. Problemet er at LCD-skjermer for bærbare datamaskiner har digitale utganger som passerer gjennom en kontroller krets før på vei til skjermkortet. Du må skaffe seg en skikkelig kontroller krets, og disse er ofte svært proprietære, noe som betyr at du må kjøpe ikke bare rett merkevare av kontrolleren, men ofte riktig type for din modell av bærbar PC, som kan eller ikke kan gjøres lenger. Hvis du har hele laptop, kan du prøve å berge den opprinnelige kretsen, eller hvis du har en vanlig bærbar PC du kan se etter en laptop skjerm kit, som selges på eBay og lignende nettsteder.