Kan du lese PDF-filer på en Kindle?

Kan du lese PDF-filer på en Kindle?


Hvis du elsker å lese bøker, kan du være interessert i å få en bærbar elektronisk dokument-leser, for eksempel Amazons Kindle. I stedet for lugging tunge papirbøker med deg til jobb, skole eller ferie, kan du lagre dem i et lett, batteridrevet enhet, og gir deg enkel tilgang til lesestoff til alle tider. Du har kanskje et bibliotek av PDF-bøker som du i dag leser på en datamaskin. Nå kan du lese dem på en Kindle i tillegg.

Portable Document Format (PDF)

En elektronisk bok eller e-bok-fil kan lagres i Adobes Portable Document Format (PDF), som mennesker ser på sine datamaskiner ved hjelp av et dokument-leser program som Adobe Reader. PDF-filer er små digitale filer, noe som gjør dem enkle å lagre på datamaskiner og overføre over Internett. En PDF vil se det samme på enhver datamaskin, slik at personen som opprettet dokumentet ikke trenger å bekymre deg for mennesker som har de riktige fonter på enhetene sine. Noen PDF-filer er beskyttet med Digital Rights Management (DRM) programvare. Kindle har støtte for passordbeskyttede PDF-filer, så lenge du kjenner passordet.

Om Kindle

Amazons Kindle har en høy kontrast svart og hvitt "e-ink" skjerm som lar deg lese dokumenter i sterkt sollys uten blending. Grunnmodellen har en 6-tommers diagonal skjerm og veier ca 8 unser. Det oppladbare batteriet varer i opptil en måned når den trådløse tilkoblingen ikke blir brukt. Kindle har ca 3500 bøker. Amazon selger e-bøker som er lagret i Kindle (AZW) format, men Kindle kan også vise andre formater som TXT, DOC og PDF.

Transfer PDF-filer

Plugg den ene enden av den medfølgende USB-kabelen inn i Kindle og koble den andre enden til en USB-port på en datamaskin. Kindle vil montere i skrivebordet. Deretter kan du dra PDF-filer fra datamaskinen til Kindle. Du kan også sende en PDF til din Kindle e-postadresse, som du finner oppført på Kindle er "Settings" side eller "Administrer Kindle" side på Amazon. Ved mottak av PDF via e-post, vil Amazon trådløst sende filen til din Kindle.

Les PDF-filer med Kindle

Slå på Kindle, og velg en PDF-fil fra listen over e-bøker. Sett Kindle til stående retning for å vise PDF i sin opprinnelige layout og fylle hele skjermen. Hvis du setter Kindle som skal vises i liggende retning, vil det forstørre PDF til tilpasses bredden på skjermen. Trykk på "Text" -tasten for å velge zoom og kontrast alternativer. Du kan ha enheten Endre størrelse på dokumenter for å passe skjermen eller vise dem i forskjellige størrelser som 150 eller 300 prosent.