Kan jeg brenne data til en DVD med Windows XP?

Kan jeg brenne data til en DVD med Windows XP?


Mange av oss kan fremdeles huske de dagene når du brenner en CD på datamaskinen var et vidunder av teknologi, og brenne dine egne DVDer var en drøm for fremtiden. Vel, er fremtiden her, og det er enkelt å ta opp filmer eller andre data på DVDer på din Windows XP-maskin.

Windows Støtte

Windows XP har innebygd funksjoner for å la deg kompilere og brenne CD-er med data eller musikk. Dessverre, det har ikke den samme støtten for DVDer. Men bare fordi Windows ikke har sin egen programvare for oppgaven betyr ikke at du ikke kan gjøre det. Du kan få noen av en rekke DVD-brenner programmer for Windows XP. Hver og en vil jobbe litt annerledes, så du må finne den delen ut på egen hånd. Sjansene er det vil ha en nyttig tutorial.

DVD Burning Software

Hvis du kjøpte en datamaskin med en DVD-brenner, det mest sannsynlig allerede har installert et stykke programvare for å kompilere og brenne DVDer. Eller, hvis du kjøpte DVD-brenner separat og installert det selv, er det sannsynligvis kom med en disk for å støtte programvare som inneholder en slik søknad. Hvis alt annet mislykkes, kan du finne DVD brenner programvare på nettet (det er en link til en fin liste over dem i Resources i denne artikkelen). Bare laste ned og installere!

DVD Typer

Ikke alle DVD-brenner er den samme. Det er brennere for DVD-R, DVD-RW, DVD + R, DVD + RW og DVD-RAM. Disse viser hva slags plater brennerne kan brenne. En DVD-R er en engangs opptak DVD, i motsetning til et flerbrukshus DVD-RW. Den + indikerer et annet format. DVD-RAM er et annet format i tillegg, brukbare flere ganger som DVD-RW. Alle er bra for lagring av data; bare sørg for å få riktig type plate for brenneren din.

drivere

Hvis du har problemer med å få DVD-brenneren til å fungere i Windows XP, bør du sørge for at du har de riktige driverne. Hvis du trodde CD-brenning var pirkete, er DVD brenner enda mer. DVD-brenner drivere som er utdatert eller laget for en annen versjon av Windows er usannsynlig å fungere tilfredsstillende. Det er lett å finne drivere på nettet. Gjør et søk etter navnet på DVD-brenneren og "Windows XP-drivere."