Kan jeg bruke Avast og annen Antivirus på samme tid?

Et antivirusprogram som Avast gir viktig beskyttelse for datamaskinen din, holde ut destruktive og invasive programvare. Sunn fornuft kan diktere at hvis en antivirus program er bra, må to være bedre, men faktisk installerer flere stykker av antivirusprogrammer kan føre til at systemet svikter. I stedet skal fjerne gamle AV-produkter før du installerer Avast, og utfyller det bare med kompatibel programvare som malware skannere og Web antivirus skanner.

Antivirus Kompatibilitet

Alle real-time antivirusprogrammer, inkludert Avast, installere programvare dypt inn i datamaskinens operativsystem. Dette nivået av integrasjon gjør at antivirusprogrammet til å fange selv godt skjult virus, men det kan også føre til konflikter med annen integrert programvare. På grunn av disse konfliktene, bør du bare installere ett antivirusprogram på datamaskinen om gangen. Kjører to AV programmer samtidig kan føre til ustabilitet i systemet eller treg ytelse, eller føre til at programmer for å ikke kjøre skikkelig.

Avinstallere antivirusprogrammer

På grunn av den dype nivå installasjon av antivirus-programvare, avinstallere AV programmer gjennom Windows ' "Programmer og funksjoner" kontrollpanel fungerer ikke alltid riktig. De fleste antivirus selskaper tilbyr en spesiell avinstalleringsverktøyet på sine nettsteder som vil fjerne uønsket AV programvare. Før du installerer Avast, bruke en av disse verktøyene for å klare av noen gamle antivirusprogrammer. Hvis du velger å gå med et annet program i stedet for Avast, laste ned Avast er avinstalleringsprogram, "aswClear" og kjøre den fra Windows 'safe mode.

antispionprogrammer

Mens Avast vil komme i konflikt med andre antivirusprogrammer, betyr dette ikke utvide til andre typer sikkerhetsprogramvare, som antispyware og antimalware skannere. Populære programmer som Malwarebytes, Ad-Aware og Spybot S & D kjøre skanninger for typer infeksjoner som tradisjonelle antivirusprogrammer kan gå glipp av. Disse programmene vil ikke komme i konflikt med Avast eller hverandre, slik at du kan bruke en eller flere av dem for å komplettere din antivirus programvare.

Internet Antivirus

En mulig grunn til å ønske flere merker av antivirus programvare er å dobbeltsjekke sikkerheten av en mistenkelig fil. Mens installere flere antiviruses ikke vil fungere, mange nettsteder tilbyr online virus skanner som er kompatible. For å unngå svindel, hold deg til nettsteder av anerkjente antivirusprodukter. Du kan også bruke Virustotal nettstedet, som skanner en fil ved hjelp av antivirusdefinisjoner fra dusinvis av forskjellige produkter samtidig. Merk at Web skannere bare varsle deg om et virus 'nærvær, heller enn å reparere den, så de bør ikke erstatte et installert antivirusprogram.