Kan jeg bruke mer enn ett-maskinen med min trådløse router?

Kan jeg bruke mer enn ett-maskinen med min trådløse router?


En trådløs ruter fungerer som nettverkets gateway til Internett, koble alle datamaskinene sammen og gi dem tilgang til Internett. Den fungerer som en vanlig ruter, men har også muligheten til å la noen trådløse-aktiverte enheter å koble til det også. En åpenbar bonus er muligheten til å koble fra hvor du kan nå et signal, men det er heller ingen begrensninger på antall porter tilgjengelig; du kan koble til et høyt antall trådløse enheter til en router.

Funksjon

De fleste trådløse rutere i disse dager fungere som en kombinasjon av et modem og "normal" router, noe som betyr at du ikke trenger flere enheter for å gjøre det arbeidet. En ruter vil ha noen LAN-portene på baksiden for alle datamaskiner som må kobles på den måten, men det er trådløs tilkobling gir deg også muligheten til å muliggjøre overføring av et trådløst signal for alle trådløse enheter å bruke. Datamaskiner som er koblet både trådløst og med kabel vil kunne få tilgang til Internett, samt andre datamaskiner på nettverket, uansett hvordan de er koblet.

Evne

Fordi alle datamaskinene tilgang til Internett kobler til gjennom en modem, vil ytelsen forbindelse bli påvirket av hvor mange enheter som er koblet til den. Båndbredden er begrenset av din ISP, og at båndbredden er delt mellom hver tilkoblet enhet - det teller ikke hvis enhetene er slått av eller inaktiv, noe som vanligvis betyr at de ikke tar opp noen båndbredde. Mens du kan teoretisk koble en rekke enheter, kan du oppleve "tunge" bruks timer når flere enheter prøver å få tilgang til Internett, laste ned filer eller se media på nettet samtidig.

Hvordan koble

Når du kobler til flere enheter, varierer prosessen ved selve enheten. Hvis du bruker Windows, kan du klikke på trådløsikonet i oppgavelinjen - vanligvis i nederste høyre - velg nettverket. Hvis du bruker en Mac, kan du klikke på trådløsikonet i menylinjen øverst til høyre, og velg deretter nettverket. Hvis du har et passord på nettverket, må du skrive det inn her. Merk andre trådløse enheter som smarttelefoner og iPod kan også koble til trådløse nettverk; sjekk enhetens manual for detaljer.

bruks~~POS=TRUNC

For å spare båndbredde for datamaskinene som trenger det mest, slå av eller logge av datamaskiner som ikke er i bruk. Du kan stenge ned ulike programmer, men datamaskiner har ofte bakgrunn prosesser som kjører som tar opp båndbredde uansett. Dette hjelper også hvis du har en bruksgrensen fra din ISP og redusere mengden av trafikk du bruke mens du er borte. Også oppdatere firmware til ruteren via sin kontrollpanel hvis det finnes oppdateringer tilgjengelig. Oppdateringer inkluderer ofte feilrettinger og ytelses øker som kan hjelpe din ytelse.