Kan jeg sette flere ankere i HTML?

Kan jeg sette flere ankere i HTML?


Hypertext Markup Language (HTML) er koblingen mellom Internett og leseren. Et av verktøyene i HTML er linken, eller anker, som sender datamaskinen til en annen side på nettet eller et annet sted på samme side. Plassering og innholdet i disse ankrene er nøkkelen til suksess for nettsiden.

Definisjonen av lenker og ankere

Lenker ha et anker eller lenke og et nøkkelord eller bilde. Koblingen starter med målet for koblingen, legger deretter ord eller bilde for leseren til å klikke på.

HTML Tekst - En side

Leseren kan se en setning som ser ut som dette "Hvis du ønsker mer informasjon, kan du klikke HER" der ordet "HER" vises i forskjellig farget type. Denne koblingen tar leseren til en annen side på nettet. Selve HTML setning begynner rett etter ordet "klikk" med koden <A href="address"> der ordet "adresse" er nettadressen til den andre siden. Da HTML setningen vil vise ord eller bilde leseren klikk eller "her". Uttrykket har et symbol som forteller datamaskinen at uttrykket er avsluttet: </A>. Hele HTML setningen ser slik ut: "Hvis du ønsker mer informasjon, kan du klikke <A href="HERE&lt;/A"> http://www.somewhereelse.com/index.htm"> HER & lt; / a> ".

HTML Tekst - samme side

En nettside kan inneholde ankere som fører til et sted på samme side og gir en praktisk måte å komme tilbake. Dette er ofte brukt i lange sider med en innholdsfortegnelse på toppen. Leseren klikker på kapittel eller overskriften som interesserer ham, og datamaskinen tar ham til stedet. Etter at leseren har sett den informasjonen han ønsket, han vil se ord som "Gå til toppen av siden" der alle de fem ordene er i en annen farge type. Han kan klikke på disse ordene for å komme tilbake til innholdsfortegnelsen. HTML-koding er enklere enn koding brukes til å ta leseren til en annen nettside. Den består av et anker på toppen av siden som ser slik ut: <a NAME="top"> </A>. Den andre ankeret er plassert på hver kapitteloverskrift og ser slik ut: <a href="#Top"> Gå til toppen av siden </A>. Når leseren klikker på ordene "Gå til toppen av siden," nettleseren ser tilbake i dokumentet for locator <A NAME="top"> </A> og tar leseren tilbake til innholdsfortegnelsen.

Hvor mange Anchors?

Siden kan ha så mange ankere som skaperen av siden vil. De kan være lenker til eksterne sider eller steder på samme side.