Kan jeg sette opp mitt nettsted Så bare enkelte brukere har tilgang til enkelte sider?

De fleste av de mer avanserte elektroniske tjenester som brukerne har blitt vant til å kreve et middel hvorved brukere kan skilles fra hverandre og gitt unike tillatelser. Disse tillatelsene diktere hvilke områder av et nettsted besøkende kan få tilgang til, og som han ikke kan. Slike nettsider er sammensatt av komponenter som arbeider sammen for å sikre at disse systemene kjøre glatt.

Dynamiske websider

Statiske nettsider er de som presenterer hver bruker med samme innhold. De fleste blogger er sammensatt av statiske nettsider. Denne typen websiden er ofte brukt av enkle nettsteder som gir informasjon. I motsetning til en dynamisk nettside gir enkeltbrukere med tilpasset innhold. Denne informasjonen kan være alt fra produktanbefalinger, skreddersydd reklame, til nyhetssaker som ble valgt på grunnlag av brukerens interesser. Dynamiske websider og teknologi som gjør dem mulig å bruke Internett for slike avanserte funksjoner som sosiale nettverk, nettbank og e-post.

PHP

PHP, eller PHP: Hypertext Pre-prosessor, er en server-side skriptspråk som lar webutviklere å lage dynamiske nettsider som adresserer behovene til den enkelte bruker. Server-side programmeringsspråk som PHP lagres på webserveren i motsetning til brukerens datamaskin. Når brukerens nettleser sender en forespørsel til serveren, blir den tolket av PHP. Det er en kraftig valg for å lage dynamiske websider fordi det tillater brukerne å avgjøre om de besøkende skal ha tilgang til hele nettstedet.

Logg Systems

Før individuelle besøkende kan begrenses får tilgang til hele nettstedet, må det være et enkelt system for å skille mellom dem. Nettlesere kan lagre filer som kalles "cookies" for å identifisere brukere til servere, men brukeren kan alltid slette disse filene. For å løse dette problemet, PHP og andre server-side programmeringsspråk at webansvarlige til å gjennomføre registrering og innlogging systemer. Dette krever at brukeren å knytte seg til en bestemt brukernavn og passord som nettstedets database kan bekrefte.

database

Databaser er datasentrene av dynamiske websider. Deres tabeller inneholder viktig informasjon som bidrar til å identifisere individuelle brukere og lagrer informasjon på deres nivå av tillatelser. Dette er svært viktig for å begrense brukere får tilgang til alle områder av nettstedet. Programmeringsspråk som PHP inneholde kommandoer som gjør at det å kommunisere med databaser. Når en besøkende logger på en nettside, PHP sjekker for å se hvilket innhold som skal vises i sin nettleser, og hvilke områder av nettstedet som bestemte besøkende kan få tilgang til. De mest populære Web databaser er MySQL, Microsoft Server SQL og PostgreSQL. Disse databasene kan konfigureres innenfra webmaster nettleser eller gjennom sine egne klientprogrammer.