Kan jeg spille av en Blu-ray på min PC?

Kan jeg spille av en Blu-ray på min PC?


Blu-ray-plater er den nyeste generasjonen av flyttbare medier lagring. De fleste vet om Blu-ray-plater fordi de er den de-facto standard for endelige versjonene av HD-filmer og TV-programmer. Noen nye datamaskiner i de siste årene har utstyrt med de samme Blu-ray-stasjoner som finnes i Blu-ray-spillere, men de fleste gjør ikke som i 2011.

Desktop

Noen high-end eller underholdning modell Windows-datamaskiner leveres med en Blu-ray-stasjon. Vanligvis vil disse datamaskinene har også lisensiert Blu-ray-avspilling programvare, så alt du trenger å gjøre for å se på en Blu-ray-film er sett inn en plate og følg instruksjonene på skjermen. Hvis skrivebordet ditt ikke har en Blu-ray-stasjon, kan du kjøpe en tredjeparts-stasjonen for å erstatte DVD-stasjonen. Du må også kjøpe lisensiert Blu-ray-programvare for å se filmer med den nye stasjonen.

bærbare datamaskiner

Akkurat som stasjonære, noen high-end bærbare datamaskiner er utstyrt med en Blu-ray-stasjon. Disse modellene vil også Blu-ray-avspilling programvare forhåndsinstallert. Hvis din bærbare ikke har Blu-ray-stasjon, vil du ikke være i stand til å kjøpe en ny - de fleste moderne bærbare datamaskiner er ikke utstyrt med brukerflyttdisker. Du kan kjøpe en ekstern USB-Blu-ray-stasjon for å se filmer, men vanligvis som vil koste nesten like mye som en frittstående Blu-ray videospiller.

Maskinvare Betraktninger

Når du oppgraderer din stasjonære CD-stasjonen eller ved hjelp av en ekstern Blu-ray-stasjon for en bærbar datamaskin, være oppmerksom på maskinens begrensninger. HD-video er ekstremt taxing på en datamaskinens prosessor og minne, slik at eldre datamaskiner ikke kan være i stand til å glatte Blu-ray-avspilling selv med riktig maskinvare og programvare. Små netbooks er underpowered for Blu-ray-avspilling. Hvis datamaskinen ble gjort mer enn fem år siden, må du kanskje oppgradere til en nyere modell for å nyte Blu-ray-filmer.

Apple Macintosh-maskiner

Som i begynnelsen av 2011, ingen Apple-maskiner har Blu-ray-stasjoner. I tillegg har Apple vil inkludere riktig driver og codec støtte for Blu-ray-plater i OS X, slik at Mac-maskiner kan ikke spille Blu-ray-filmer, selv om en ekstern USB-Blu-ray-stasjonen brukes. Den eneste måten å spille Blu-ray på en Mac, er å bruke den medfølgende Boot Camp-programvare å installere Windows, og deretter bruke en ekstern Blu-ray-stasjon. Men vurderer kostnadene for Windows ($ 100 eller mer), stasjonen ($ 100), og programvaren ($ 50), Mac-brukere er bedre å bare holde seg til DVD-filmer