Kan jeg ta med bærbar datamaskin hvor som helst og har tilgang til internett?

Kan jeg ta med bærbar datamaskin hvor som helst og har tilgang til internett?


Internett er en viktig ressurs. Det er hvor mange mennesker arbeider, handle, betale regninger, kommunisere med venner og underholde seg selv. Når du reiser kan det være frustrerende å finne Internett-tilgang på farten. Med litt kunnskap og forberedelse, kan du få tilgang til Internett fra din bærbare nesten hvor som helst - med riktig utstyr.

Kablet internettilgang

Den enkleste og enkleste måten å få tilgang på den bærbare datamaskinen er å plugge inn en Ethernet-kabel koblet til en aktiv ruter. Alt du trenger å er å plugge kontakten inn i den bærbare Ethernet-port og maskinen vil konfigurere tilkoblingen automatisk. Ethernet-tilkoblinger blir mindre populære, men du kan fortsatt bruke dem på steder som flyplasser, hoteller eller høyskoler. Det er en god idé å holde en liten Ethernet-kabelen i din laptop bag i tilfelle du ikke kan finne en Wi-Fi-tilgangspunkt. Noen ultra-portable bærbare datamaskiner som visse merker av netbook og Apple MacBook Air har ikke en Ethernet-port.

Wi-Fi

Den mest populære formen for trådløs Internett-tilgang er 802.11 trådløs protokoll, ofte kalt "Wi-Fi". Hver laptop solgt i løpet av de siste ti årene eller så er utstyrt med Wi-Fi-radiosignaler, noe som gjør dem i stand til å få tilgang til et Wi-Fi-nettverk fra en rekkevidde på ca femti fot. De fleste bereiste områder som flyplasser og hoteller har Wi-Fi Internett-tilgang, og enda noen restauranter og kaffebarer har Wi-Fi. Avhengig av hvor du er, kan Wi-Fi kommer med en tilgang avgift - de fleste flyplasser og noen hoteller betalt for tilgang, mens kaffebarer vanligvis tilbyr Internett-tilgang gratis.

Mobile Broadband Adaptere

Hvis du ikke ønsker å søke etter en Wi-Fi-sone, kan du kjøpe et mobilt bredbånd adapter. Disse enhetene bruker mobiltelefonnettet for Internett-tilgang, noe som gir deg en pålitelig Internett-tilkobling i de fleste urbane områder og langs mange utdanningen motorveier. De vanligste formene for mobilt bredbånd adapter er en USB-adapter, som kan plugges direkte inn i den bærbare datamaskinen. En mobil Wi-Fi hotspot (noen ganger stemplet som en "Mi-Fi") sender en Wi-Fi-signal som flere datamaskiner kan koble seg til og har en innebygd batteri for virkelig trådløs tilgang. Mobilt bredbånd krever en servicekontrakt med en mobil leverandør, som vanligvis koster mellom $ 20 og $ 80 i måneden.

Bærbare datamaskiner med Buit-In Bredbånd

Endelig er noen nyere bærbare selges med mobilt bredbånd adapter innebygd, slik at du aldri trenger noen vedlegg eller nettverk for Internett-tilgang. Disse datamaskinene har tilgang til Internett uansett hvor et klart mobiltelefon signal er tilgjengelig. De fleste av de bærbare datamaskiner som selges med innebygde adaptere er små og lette å forbedre deres portabilitet. Mens noen av disse bærbare PC-er selges separat fra bredbåndstjeneste, mange er solgt til en subsidiert pris sammen med en 1- eller 2-års mobilt bredbånd servicekontrakt. Disse bærbare datamaskiner har en tendens til å være veldig billig ($ 100- $ 300), men husk at avgifter vil sannsynligvis være dyrere enn besparelser i det lange løp.