Kan Standby Arbeid i Windows XP når du bruker et USB-tastatur?

Windows XP ventemodus er en strømsparingsmodus som holder datamaskinen som kjører med en brøkdel av strømmen den bruker når du bruker operativsystemet. Datamaskinen kan gå i ventemodus hvis du ikke bruker USB-tastatur. Hvis datamaskinen er satt til å gå på standby automatisk, vil det bare gå på denne modusen hvis tastaturet eller datamaskinen ikke er brukt på en stund.

Vent litt

Hvis du for øyeblikket bruker USB-tastatur, vil datamaskinen ikke gå på standby-modus hvis du har aktivert automatisk standby innstillingen. Når du aktiverer ventemodus, går maskinen i dvale, en tilstand som slår av komponenter som skjermen og harddisken for å spare strøm uten å slå av datamaskinen. Hvis du trykker på noen av tastene på USB-tastatur, datamaskinen blir automatisk ut av standby-modus.

Aktivering Standby

Når du klikker på "Shut Down" alternativet danner Start-menyen, velg "Standby" for å sette datamaskinen manuelt på standby. Alternativt kan du konfigurere Windows XP til å gå på ventemodus automatisk etter en periode med inaktivitet. Hvis du ikke berøre knappene på USB-tastaturet eller beveger musen, går datamaskinen automatisk i ventemodus. Når du åpner Strømalternativer fra "Ytelse og vedlikehold" i Kontrollpanel, viser potens Scheme beredskaps innstillinger å velge mellom, inkludert å slå av skjermen og harddisken når maskinen går i ventemodus.

anbefalinger

Hvis du planlegger å være borte fra datamaskinen på en stund, anbefaler Microsoft å sette datamaskinen i ventemodus fordi det er et lite strøm. Hvis du ikke ønsker å miste ulagret innhold, sette datamaskinen i dvalemodus. Dvalemodus sparer filer og innstillinger og slår av skjermen og datamaskinen. Når du starter datamaskinen, er tidligere åpnede programmer og systemkomponenter automatisk gjenopprettet.

Advarsel

Før du plasserer maskinen i ventemodus, er det lurt å lagre arbeidet ditt. I ventemodus, går den ikke stenge helt; derimot, er informasjonen på minne som ulagrede dokumenter og innstillinger som ikke er lagret på harddisken. Hvis datamaskinen slås av, fryser eller henger, ulagret innholdet gå tapt.