Kategori 5E kabelspesifikasjoner

Kategori 5E kabelspesifikasjoner


Kategori 5e, eller CAT5e, er en type kabel som brukes i datanettverk for å koble de enkelte terminalene til hverandre, en sentral hub eller svitsj eller en ruter for å koble til Internett. Cat5e-kabelen ble innført i 2000 som en forbedret versjon av CAT5-kabel, som var utilstrekkelig for overgangen til gigabit (1000Base-TX) Ethernet LAN. Som i 2010, er CAT5e den aksepterte industristandard, men økning i båndbredde krav spår et skifte til CAT6 som svaret.

Type

Kategori 5e kabel er ansett som en UTP kabel. UTP står for uskjermet tvunnet parkabel. Navnet kommer fra de fire uskjermede kabler som er tvunnet sammen i par og dekket med et ytre belegg for å danne CAT5e kabel. Den vridning bidrar til støyreduksjon i linjen.

Hyppighet

Cat5e-kabelen har samme frekvensområde som den originale CAT5 versjonen. Kabel funksjoner mellom 1 og 100 megahertz.

dempning

Demping er tap av signalstyrke for en rekke faktorer så som trådmotstand, lengde og andre elektriske faktorer. CAT5E kabler måler mellom 22 og 24 desibel på et minimumsnivå på 100 megahertz.

NESTE

Nær End Cross Talk, eller NEXT, måler mengden av crosstalk produsert av en forstyrrende pair sender på samme side av et gitt nettverkskobling. På et minimum av 100 megahertz, CAT5E kabler produsere mellom 30,1 og 35,3 desibel.

PSNEXT

PSNEXT, eller Power-Sum nærheten End Cross Talk, er summen av alle de NESTE rettet mot et par fra alle de andre tilstøtende par stede på nettverket. Mellom 27,1 og 32,3 desibel produseres når Kategori 5e-kabelen er på 100 megahertz.

ACR

Dempningen til Cross talk forhold (ACR) representerer styrken av det dempede signal når i nærvær av krysstale. Dette er viktig fordi datafeil kan forekomme hvis ACR nivået ikke er høy nok. CAT5E kabler produsere en ACR på 6,1 desibel.

PSACR

Strøm Sum ACR (PSACR) er den samme som ACR, men bruker en kombinasjon av demping og PSNEXT resultater. Kategori 5e kabler produsere en PSACR på 3,1 desibel.

ELFEXT

Lik Nivå andre enden Crosstalk er måling av krysstale fra en forstyrrende paret fra den annen ende av nettet kobling med dempningsnivået subtrahert. Desibel av 17,4 til 23,8 er normalt for cat5e kabler.

PSELFEXT

The Power-Sum ELFEXT av en kategori 5e kabel er vanligvis mellom 14,4 og 20,8 desibel. Dette er målt på samme måte som den ELFEXT, men utgjør alle de tilstøtende par som inngår i nettverket.

Return Loss

Retur Tap er definert som forskjellen mellom effekten til signalet som overføres til den av signalet som reflekteres. Refleksjoner oppstå på grunn av kanal impedans og link variasjoner. Dette er normalt en verdi på rundt 10 desibel for standard CAT5e kabler.

Propagation Delay

Forplantningsforsinkelse er måling av den tid det tar for en datapakke av en bestemt størrelse som skal sendes på den ene side av nettet og mottas på den andre. Kategori 5e kabler krever 548 nanosekunder for å fullføre denne testen.

forsinkelse Skew

Forskjellen mellom den raskeste ankomsten av et datasignal på et gitt par og den tregeste ankomst kalles forsinkelsesskjevhet. CAT5E kabler måle vanligvis alt fra 45 til 50 nanosekunder.