Kompatibilitet mellom Gigabit & Fast Ethernet

Kompatibilitet mellom Gigabit & Fast Ethernet


Kompatibilitetsproblemer mellom Gigabit og Fast Ethernet-segmenter av et nettverk kan føre til tap av data og overføringsfeil. En Gigabit grensesnitt kommunisere på full fart overfører data med for stor hastighet for Fast Ethernet-grensesnitt for å håndtere, tvinger tregere grensesnitt for å forkaste pakker i et forsøk på å holde tritt. Men Gigabit grensesnitt er vanligvis i stand til å redusere sine overføringshastigheter for å tillate kommunikasjon med enheter som bruker Fast Ethernet-standarden.

To typer Ethernet

Gigabit og Fast Ethernet-standarder er fundamentalt veldig like, med både stand til å kjøre på identiske kobberkabler og begge bruker identiske plugger for å koble enhetene sammen. Som sådan, kan det ikke alltid være visuelt opplagt hvilke deler av et nettverk bruker som standard. Den viktigste forskjellen mellom de to er en av dataoverføringshastigheten. Fast Ethernet lar enheter overføre data med opptil 100 Mbps, mens Gigabit Ethernet muliggjør overføring på opptil 1000 Mbps.

Dataoverføring

Gigabit Ethernet-standarden er bakoverkompatibel med Fast Ethernet, slik at enheter ved hjelp av ulike standarder for å kommunisere på samme nettverk. Gigabit-grensesnitt reduserer sin sende- og mottakshastighet til 100 Mbps å gjøre dette, slik at det å effektivt fungere som et Fast Ethernet-grensesnitt. På samme måte både Gigabit og Fast Ethernet-grensesnitt er i stand til å redusere hastigheten til 10 Mbps for å kommunisere med enheter som bruker den opprinnelige Ethernet standard; som sådan, er de to standardene noen ganger referert til som henholdsvis "10/100/1000 Ethernet" og "10/100 Ethernet,".

Forhandle fram en Speed

Hastigheten på en Gigabit-grensesnitt kan settes enten manuelt eller automatisk. Administrerte svitsjer og rutere tillater brukere å definere hastigheter der hvert grensesnitt sender og mottar data. For å muliggjøre kommunikasjon mellom Gigabit og Fast Ethernet grensesnitt du ville velge Gigabit grensesnitt og manuelt instruere det å overføre langsommere. Alternativt ser auto-forhandling grensesnitt og sender sine respektive hastigheter til hverandre før dataoverføringen starter, slik at begge grensesnittene vite hvilken hastighet å bruke uten menneskelig inngripen.

Design Issues

Nettverk med sammenhengende Gigabit og Fast Ethernet seksjoner bør utformes med forsiktighet, da hastighetsreduksjon forårsaket av Fast Ethernet kan resultere i dataflaskehalser. Satsen for dataoverføring mellom to punkter i et nettverk kan bare være så rask som den tregeste komponenten i mellom disse punktene, så bruker Fast Ethernet på travle eller sentraliserte deler av nettet kan bremse all trafikk ned til 100 Mbps, selv om det meste av nettverk er bygget på gigabit teknologi.