Kostnadseffektivitet av bærbare datamaskiner Vs. Stasjonære PC-er

Kostnadseffektivitet av bærbare datamaskiner Vs. Stasjonære PC-er


Hvis du kjøper en ny datamaskin, er en av de viktigste hensyn kostnad. Mens en type datamaskin kan være billigere enn en annen, noen er bedre rustet når det gjelder resultater per dollar.

bestemme behov

Hvis du bare gjør "light" arbeid, som regneark, e-post og nettsurfing, så hvilken som helst datamaskin kan lett budsjettert til dine behov, og stasjonære vil vanligvis være billigere med flere hundre dollar mot et tilsvarende laptop.

vedlikeholdskostnader

Bærbare datamaskiner har vanligvis integrerte komponenter. Derfor, hvis du har problemer med skjermvisningsenhet, kan det hende du trenger for å få en tekniker til å skifte ut en stor mengde av de innvendige, og dette kan bli dyrt.

fysisk Space

En bærbar datamaskin kan ha ekstra plass til en ekstra harddisk, men de kan ikke gi så mye ren plass som en stasjonær datamaskin tårn, som kan romme et halvt dusin stasjoner og flere skjermkort.

komponent~~POS=TRUNC Kostnader

Hvis du vil legge til et high-speed trådløst modem eller en annen ekstern enhet til den bærbare datamaskinen, vil du ende opp med å betale mer på grunn av den ekstra kostnaden ved fysisk hus for å beskytte komponentene.

Strømforbruk

Om det eneste området hvor en bærbar PC er konkurransedyktig på pris er med strømregninga. En bærbar datamaskin bruker vanligvis en brøkdel av den elektrisiteten som en stasjonær datamaskin krever.