LAN Network Speed

Hastigheten på et trådløst lokalnett (LAN), avhenger av flere faktorer, inkludert type trådløs teknologi som brukes, nærhet av den trådløse enheten til ruteren, og om det er noen interferens med det trådløse signalet. Wireless LAN Hastigheten varierer mye mellom 20 megabit per sekund (Mbps) til en teoretisk 300 Mbps, noe som er like raskt som en kablet bredbånd. Wi-Fi-hastigheter kan falle så lavt som 0 Mbps hvis det er nok interferens med konkurrerende trådløse signaler.

Bakgrunn

Målet med å sette opp et trådløst LAN er å utvide en kablet Ethernet-tilkobling til bærbare datamaskiner, mobile enheter, spillsystemer, Blu-ray-spillere og andre enheter med trådløs tilkobling for å gi brukerne større fleksibilitet og frihet fra ledninger. En typisk trådløst LAN gir Wi-Fi-tilkobling for en hjemme eller på kontoret.

Wired Sammenligninger

Til tross for mobilitet fordeler, Wi-Fi-nettverkstilkoblinger er generelt tregere enn kablede bredbånd. Ifølge en analyse fra 2011 av forskning fast Epitiro, Wi-Fi-tilkoblinger er 30 prosent lavere enn faste forbindelser. Studien analyserte 14.000 Wi-Fi-tilkoblinger i Storbritannia, Spania, Italia og USA Men Epitiro studie også bemerket få forbrukere vil merke en stor forskjell i hastigheter mellom Wi-Fi og kablet for dagligdagse bruksområder, slik som nettsurfing og e-post.

radiofrekvenser

Wi-Fi-teknologi kommuniserer over to ulike radiofrekvensbånd: 2,4 gigahertz (GHz), 3,6 GHz og 5 GHz. Mange andre trådløse enheter, for eksempel babycall, mikrobølgeovner, trådløse telefoner og TV-fjernkontroller, også bruke 2,4 GHz-båndet, noe som betyr at det er mer konkurranse om trådløse signaler. 5 GHz-båndet har mindre konkurranse, men signalstyrken er mer begrenset, noe som betyr en enhet plassert to rom unna en trådløs ruter kan ikke oppnå de beste hastighetene. Brukere kan ofte få raskere Wi-Fi-hastighet ganske enkelt ved å bytte kanalen deres LAN bruker til en som ikke brukes av hvitevarer.

teknologi Standards

Wi-Fi bruker en familie av standarder kjent som IEEE 802.11. De fire store standarder bruke brev suffikser - a, b, g og n. Den tregeste av disse er 801.11b, som først ble utviklet i 1999, og var den første trådløse LAN-standarden for bærbare datamaskiner. Typiske hastigheter med 802.11b er 11 Mbps. Standarden 802.11a kan overføre data med hastigheter på opptil 54 Mbps. En av de mest brukte standardene var standarden 802.11g, utviklet i 2003, som tilbød hastigheter på opptil 54 Mbps. Mange enheter er utpekt som 802.11b / g, fordi begge standarder bruker 2,4 GHz-båndet og er kompatible med hverandre. Som på tidspunktet for offentliggjøring, er den raskeste Wi-Fi-standarden tilgjengelig 802.11n, som bruker flere antenner for å øke rekkevidde og hastighet. Med 802.11n-standarden, kan enhetene sende fire datastrømmer samtidig, oppnå teoretiske hastigheter på opptil 300 Mbps.