Laptop Ethernet Feilsøking

En plagsom Ethernet nettverkstilkobling kan være så irriterende som en fasttelefon som nekter å gi summetone. Det er noen vanlige kilder til problemer og metoder for å korrigere dem.

Sjekk den fysiske tilkoblingen

Kontroller om Ethernet-kabelen er koblet til. Kabelen skal helt på plass på begge sider, med plast fangsten sikring hver ende.

Den andre kilden av kabel problemer er en krusing eller et brudd i ledningen, særlig med eldre kabler. Dersom kabelkappen har store folder eller bretter, kan den underliggende kabelen påvirkes, særlig hvis kabelen er gammel. Prøv å bytte ut kabelen med en nyere en, spesielt hvis det har vist seg å fungere andre steder på nettet; hvis Ethernet-tilkobling "bare virker" uten videre feilsøking, er det på tide å kaste ut den ødelagte kabelen og kjøpe en ny en. Se opp for overdreven kabellengde: Ethernet-kabler er vurdert til å jobbe mer enn 100 meters lengder, men det gir også 100 meter wire for et mulig brudd. Når det er mulig, er kortere bedre.

Kontroller nettverksinnstillingene

Dobbeltsjekk alle nettverksinnstillingene for å se om du kommuniserer med ruteren. Åpne TCP / IP-innstillingene (i Windows, TCP / IP-egenskaper i nettverket kontrollpanelet, på Mac, Avansert> TCP / IP i nettverkssystemet preferanse): ruteradressen og subnettmasken må samsvare med innstillingene på ruteren, mens nettverksadressen skal være innenfor den tildelte nettverksmasken. (Hvis du trenger en primer på disse, se "Network Routing tall Forklart" og "Subnetting Tips".)

Hvis du bruker DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol, en slags "plug-and-play" nettverk), og din tildelte adresse er 169.254.xx, da du faktisk ikke snakker til ruteren; maskinen er selv tildele en adresse. Den enkleste fix: starte datamaskinen på nytt; eller slå av Ethernet-grensesnitt, vent i 30 sekunder, og slå den på igjen. At noen ganger "våkner" DHCP handshaking.

Feilsøk Connection Problem

Til slutt, sjekk for å se hvor i nettverket problemet oppstår. Den beste måten å gjøre dette på er med "ping" nettverk verktøyet: tilgang til den ved DOS ledetekst i Windows (Start> Kjør ...> skriv "cmd" for å åpne et DOS-vindu), eller Terminal på Mac (Terminal program i Programmer> Verktøy-mappen). En ping-kommandoen ser slik ut:

ping www.google.com

og, når det fungerer, vil reagere med linjer som ser ut som dette, en per sekund:

64 bytes fra 64.233.161.104: icmp_seq = 0 ttl = 245 time = 9.013 ms

En god nettverkstilkobling vil ikke hoppe over mange sekvensnummer (den icmp_seq oppføring), og vil ha lav latency (tiden oppføring). Ventetid på over et sekund, eller mer enn 20 prosent hoppet sekvensnummer, indikerer en dårlig nettverkstilkobling.

Det er tre ping-kommandoer du bør prøve:

1) Ping ruteren (dvs. "ping 192.168.1.1", eller hva din ruterens numerisk adresse er). Hvis du kan komme til ruteren, er ikke problemet i datamaskinens innstillinger.

2) Ping annen lokal adresse (dvs. "ping 192.168.1.5", hvis det er en annen datamaskin på nettverket). Dette viser at Internett-pakker er riktig å flytte oppstrøms og nedstrøms gjennom ruteren.

3) Ping omverdenen (dvs. "ping www.google.com"). Mange tilsynelatende lokale feil er faktisk forårsaket av oppstrøms problemer; løse dem med en telefonsamtale til din ISP.