Laptop til HDMI lyd problemer

Laptop til HDMI lyd problemer


På grunn av sin kompakte natur, kan bærbare datamaskiner umulig ha alle alternativene som stasjonære har. Med plass på en premie, kan produsentene bare inneholde nødvendige komponenter og kontakter for de grunnleggende programmer for den bærbare tiltenkte bruk. Bare fordi en bærbar PC har en HDMI-tilkobling port betyr ikke at den er utstyrt eller satt opp for å støtte alle HDMI-funksjoner. Et vanlig laptop HDMI spørsmålet spør hvorfor det er ingen lyd-tilkobling.

HDMI

En HDMI-tilkobling bruker en 19-pinners port som overfører digital HD-video og opptil åtte kanaler med lyd gjennom én kabel for forbindelser innen et hjemmekinoanlegg. Men siden HDMI utvikling i 2002, oppgraderinger og ekstra funksjoner har gjort det attraktivt for flere brukere. Fra og med versjon 1.4 av 2009, har HDMI Ethernet-kanal for å koble til HDMI-komponenten i et hjemmekinoanlegg til Internett for støtte. En HDMI-porten på en bærbar PC kan settes opp for bare en slik tilkobling.

Grafikkort støtter ikke lyd

En HDMI-porten på en datamaskin kan settes opp som en ekstra utgang for en ekstra skjerm. Siden bærbare skjermer er begrenset i størrelse, ville mange grafikkprogrammer bli betydelig forbedret ved bruk av en større skjerm. Skjermkortet i dette tilfellet kan støtte forseggjorte videofunksjoner, men ikke har et alternativ for lyd. En DVD-spiller installert på denne bærbar PC kan fungere godt for å installere programmer eller spille av filmer på skjermen med lyden på de innebygde høyttalerne. Men å koble den bærbare datamaskinen til en HDTV med en HDMI-kabel ikke ville spille lyd fra DVD.

Uforenlig lydkort

Et lydkort i en bærbar PC kan støtte lyd for de interne høyttalerne, og sender et utgangssignal til eksterne høyttalere eller hodetelefoner. Men siden lydkortet ikke støtter digital lyd, er det ingen måte å rute den til HDMI-porten. HDMI-porten kan sende videoen til en projeksjonsskjerm for opplæring eller salgspresentasjoner, men i slike situasjoner, personen gjør presentasjonen taler og trenger ikke lyd. Igjen, vil DVD-spilleren i denne bærbare ikke sende lyd til HDMI-porten.

programmering

Hvis en bærbar PC har en video og audio-kort kompatibelt med HDMI, er det fortsatt ikke kan settes opp til å sende lyd. Det kan ha vært tidligere satt opp for grafikk bare eller en presentasjon til en projeksjonsskjerm. Fordi det er et bredt utvalg av video og lyd kort, og et så bredt spekter av programmering alternativer, sette opp en bærbar PC for å sende lyden til HDMI-porten kan ha bare ett lite skritt utelatt som holder lyden slått av. Først sjekke lyd og skjermkort HDMI-kompatibilitet, og deretter sjekke alle oppsettalternativene.