Linksys Nettverksveiledning

Linksys Nettverksveiledning


En Linksys ruter er en nettverksenhet som gjør det mulig for flere brukere å dele ressurser, nemlig Internett-tilkobling, skrivere og filservere. Linksys merkevare dekker en rekke kablede og trådløse nettverk og tilkobling produkter som er så like populær i hjemmet og kommersielle nettverk situasjoner. En populær funksjon i Linksys routere er at du ikke trenger å installere noen proprietær programvare på datamaskinen. Linksys ble grunnlagt i 1988, men ble kjøpt opp av Cisco Systems i 2003.

Bruksanvisning

1 Linksys Nettverksveiledning

Koble ruteren før du gjør noe annet.

Slå modemet (DSL eller kabel) og koble den til Linksys router med en RJ-45 Ethernet-kabel. Plugg den ene enden til modemet RJ-45 jack; koble den andre enden inn i "WAN" jack på ruteren. Bekreft at du ikke har koblet den til en av de nummererte kontaktene på baksiden av enheten.

2

RJ-45 Ethernet-kabel.

Slå på modemet, vente 45 sekunder og deretter slå på ruteren. Koble datamaskinen til Linksys bruker en andre RJ-45 Ethernet-kabel. Plugg den ene enden av kabelen inn i datamaskinens nettverkskontakt; koble den andre enden inn i en av de nummererte kontaktene på baksiden av Linksys.

3 Start en nettleser (Internet Explorer, Safari, Firefox eller Google Chrome), og skriv inn 192.168.1.1 i adressefeltet. Dette er standardadresse for Linksys rutere. Standard brukernavn og passord på de fleste modellene er "admin"; men noen modeller avviker fra denne standarden. Les dokumentasjonen for den aktuelle modellen eller referere til Linksys kunnskapsbase på nettet (se "Ressurser").

4 Linksys Nettverksveiledning

Gi det trådløse nettverket et unikt navn.

Gi et tydelig navn for det trådløse nettverket for å skille den fra alle andre nettverk som måtte være innenfor rekkevidde. Klikk på "Wireless" linken på hovedkonfigurasjonssiden for å endre navnet på det trådløse nettverket. Klikk på "Lagre endringer" når du er ferdig.

5 Aktiver trådløs sikkerhet ved å klikke på "Wireless" -kategorien og "Wireless Security" sub-fanen. Her har du flere valg for sikkerhet; du kan enten ha en tilfeldig passfrase som genereres ved å velge "WEP", eller du kan lage din egen ved å aktivere "WPA Shared Key".

6 Linksys Nettverksveiledning

Du er nå koblet trådløst.

Koble til eventuelle kablede datamaskiner eller skrivere til de nummererte kontaktene på baksiden av enheten, og bruke datamaskinens trådløse muligheter for trådløs tilkobling. Windows-brukere kan klikke på trådløsikonet i systemstatusfeltet (nederst til høyre på skjermen) for å vise tilgjengelige trådløse nettverk; Mac-brukere bør trekke ned på pizza slice formede ikonet øverst til høyre på skjermen og velge riktig trådløst nettverk. I begge tilfeller, gjør at datamaskinen kan "huske" nettverkspassord for å unngå å måtte skrive det inn hver gang du ønsker å koble til.

7 Sikre ruteren selv ved å holde den i et låst skap eller annet trygt sted. Sikre nettverket ditt ved å endre standard brukernavn og passord til Linksys. Du kan endre disse innstillingene ved å klikke på "Sikkerhet".

Hint

  • Klikk alltid på "Lagre endringer" etter å endre noen innstillinger.
  • Linksys kan gjenopprettes til de opprinnelige fabrikkinnstillingene ved å bruke en penn for å holde i "Reset" knappen (på baksiden av enheten) i 45 sekunder.
  • Glemme det trådløse og / eller admin brukernavn eller passord vil nødvendiggjøre gjenopprette Linksys til de opprinnelige fabrikkinnstillingene.
  • En åpenbar passord vil gjøre nettverket mer utsatt for hackere.