Linux Sammenlignet med Windows Security

Windows og Linux er to svært forskjellige operativsystemer. Som sådan er de begge følger ulike filosofi angående sikkerhet. Utviklere for begge systemene tar sikkerhet svært alvorlig, men å sammenligne de to, en overstråler den andre i sikkerhet out-of-the-box. Årsakene til dette er varierte og sammensatte, men kan kokes ned til noen enkle poeng. Til slutt, men begge systemer kan tilfredsstillende sikret.

Linux Security

Linux legger vekt på sikkerhet ved å forby endringer i systemfiler uten uttrykkelig tillatelse fra brukeren. Hvis et virus skulle infiltrere et Linux-system brukeren vil motta en pop-up eller annen form for varsling når den forsøker å handle på systemet. Det er ikke å si at det ikke finnes virus som er i stand til å bekjempe disse sikkerhetstiltakene. Likevel gjenstår det faktum at det er flere tusenvis av virus utformet for å angripe Windows, og bare en håndfull for Linux. I motsetning til det mange tror, ​​er årsaken til dette er ikke at Windows er langt mer populært, men at Linux er iboende sikrere.

Windows Security

Mens Linux er utviklet for å være selvforsynt når det gjelder sikkerhet, krever Windows hjelp av tredjepartsprogrammer for å forbli sikker. Windows Defender, et gratis tilleggsprogram for Windows, gir beskyttelse mot spionprogrammer og andre former for malware, men vil ikke i seg selv beskytter mot virus som den beryktede Conficker-ormen. Microsoft gjør det, men gi mange patcher og oppdateringer som fjerner sårbarheter som de oppdages. En av de største målene for datavirus er Windows-registret. Dette er et system fil som lagrer konfigurasjonsinnstillinger. Hvis et virus infiltrerer Windows og får tilgang til registeret, kan det gjøre operativsystemet ubrukelig.

kritiske Forskjeller

Det er flere viktige forskjeller mellom de to operativsystemene. Kanskje den mest relevante, og den primære årsaken til Linux overlegen sikkerhet, er det faktum at Linux kode er tilgjengelig for alle. Ved første øyekast kan dette synes et sikkerhetsproblem. Men synligheten av kildekoden betyr at sikkerhetsproblemene er funnet og behandlet raskt. Faktisk, med et verdensomspennende fellesskap av programmerere kjører Linux utvikling, de er behandlet med langt raskere enn noen potensiell hacker kan lage virus med å dra nytte av dem. I tillegg til dette, er Windows et mye mer populært og brukervennlig operativsystem. Stadig flere bruker det, hackere og andre cyber-kriminelle har mer å tjene på å angripe Windows.

Sikkerhetsløsninger for Windows og Linux

Windows kan være tilstrekkelig beskyttet med bruk av en up-to-date anti-virus program, en brannmur program, Windows Defender og hyppige oppdateringer. Det er både gratis sikkerhetsløsninger for Windows og kommersielle produkter. Kommersielle produkter vanligvis kommer med mer tilpasning og flere funksjoner. Hver av de ovennevnte komponenter er like viktig for å sikre Windows. De fleste, om ikke alle, Linux-distribusjoner kommer med en innebygd brannmur, og dette kan være alt som de fleste Linux-brukere trenger. Dette er ikke å si at et virus ikke kunne utvikles som ville være i stand til å undergrave Linux sikkerhetsfunksjonene, men det er lite penge incitament for cyber-kriminelle å gjøre det.