Mac datamaskin Tutorial

Mac datamaskin Tutorial


Selv om Apples iPod og iPhone tok verden med storm når de treffer markedet, forblir selskapets Mac datamaskin linje litt mindre kjent. Mac-brukere, men sverger til sine datasystemer, og en rapport januar 2008 fra analyseselskapet Gartner Inc. spådd Mac markedsandel vil dobles innen 2011.

Fra sin maskinvare til operativsystemet og Apple-utviklet programvare, en Mac skiller seg dramatisk fra en Windows-basert PC. Men ikke bekymre deg hvis du nettopp byttet eller har vurdert det. En god Mac opplæringen gir kunnskap er nødvendig for en sømløs omkobling.

maskinvare

De fleste av dagens Mac-maskiner har en kompakt alt-i-ett-tilnærming. En liten stand støtter en rektangulær boks ikke mer enn noen få inches tykt. Skjermen, hovedkort, harddisken og andre komponenter inne i boksen, og havner på siden gir mulighet for tilkobling av eksterne enheter som tastatur, digitale kameraer og minnepinner.

Mac-tastaturer har en "kommando" tasten i stedet for en PC "kontroll" -tasten. Kommandoen brukes i ulike snarveier, inkludert Tilvalg-Kommando-Esc, noe som tvinger et program for å lukke. Den tradisjonelle Mac Musen har en knapp. Til høyre-klikk, må brukerne hold "kommando" -tasten og klikk. Mange brukere erstatte mus med to knapper modell.

Operativsystem

I 2001, Apple oppgraderte operativsystemet Mac med utgivelsen av OS X 10.0. Selskapet fortsetter å bruke OS X, med diverse oppgraderinger oppkalt etter store katter utgitt hvert femte år. Apple planla å slippe Snow Leopard-versjonen i september 2009.

Mac-operativsystemet er der datamaskinene avviker mest fra Microsoft Windows-baserte PC-er. Når datamaskinen starter, vises en menylinje øverst på skjermen for å gi tilgang til datafunksjoner som for eksempel en fil kilde og et applikasjoner launcher. Når du bruker et program, til menylinjen brytere tilbyr funksjoner og alternativer for det aktuelle programmet.

Mac-operativsystemet utnytter det de kaller en Dock for å gi enkel tilgang til populære programmer. The Dock, et smalt rektangel nederst eller venstre side av skjermen, kan brukes til å lage snarveier til ofte brukte programmer og aktive filer.

Mac-operativsystemet har også Systemvalg-panelet, der brukerne administrere skjerminnstillinger, skjermalternativer, tastatur og mus alternativer, Alternativer for Internett, nettverk, programvareoppdateringer og andre funksjoner.

Mac-programvare

Mac-operativsystem har en pakke med forhåndsinstallerte programmer er unike for Mac-miljøet. Mac har også et verktøy kalt Boot Camp, som tillater brukere å kjøre Microsoft Vista og XP operativsystemer.

Standard Mac nettleser kalles Safari og Mac-postprogrammet er ganske enkelt kalt Mail. Mac har også programmer som iPhoto og iTunes for håndtering av bilder og lyd, henholdsvis. Selskapet har også opprettet en iTunes program for Windows-baserte datamaskiner. Brukere justere programmer som bruker Preferences i menyen. Innstillinger-menyen ligger under programnavnet øverst på skjermen.

De fleste programmer laget for PC også er opprettet for en Mac. Før du kjøper noe programvare, sjekk for å se om det er kompatibelt med Mac. Mange Mac-brukere å kjøpe Microsoft Office-programvare for sine datamaskiner.