Mac Sketchup Vs. PC Sketchup

Windows og Mac-versjonen av Google SketchUp er like. Flere forskjeller, men som kan forvirre deg hvis du bytter fra en plattform til en annen. Disse forskjellene involvere grensesnitt, lag ledelse og utvidelser.

Vis verktøylinje

View-verktøylinjen fungerer forskjellig i hver versjon av SketchUp. For eksempel, i Windows, når du klikker på "View", og gå til "Verktøylinjer" og du vil bli presentert med en fullstendig liste over alle verktøyene som er tilgjengelige. I Mac-versjonen, når du klikker på "Vis", vil du i stedet se et verktøy paletter alternativ. Når du velger verktøy palettene, vil du se en stor Toolset oppføring, en Google oppføring og en oppføring for hver utvidelse som du har installert. For å se en fullstendig liste over verktøysett på Mac, må du klikke på den grå linjen øverst i grensesnittet, og klikk på «Tilpass verktøylinje."

utvidelser

Utvidelser er add-ons for SketchUp som gir det ekstra funksjonalitet. Både Windows og Mac-versjoner støtter utvidelser. Måten du få tilgang til dem forskjellig. I Windows klikker "Window", velg "Preferences", deretter "Extensions". På Mac-versjonen, klikker du på den blå "SketchUp" -kategorien, velg deretter "Preferences". Klikk på "Extensions". Flere utvidelser er tilgjengelig for Windows-versjonen av SketchUp enn for Mac-versjonen. Dette skyldes det faktum at flere mennesker bruker Windows-versjonen.

Plug-ins Sti

Når du ønsker å installere utvidelser til enten versjon, vil du trenger å vite plug-in sti. Dette er et sted på harddisken som SketchUp sjekker for nye utvidelser hver gang du starter det. I Windows er det plug-in path: "C: \ Programfiler \ Google \ Google SketchUp \ Plugins." På en Mac, det er "HD \ Library \ Application Support \ Google Sketchup \ SketchUp \ plugins." Annet enn dette, plug-ins fungerer på samme måte i begge versjoner. Utvidelser som bare fungerer på Windows, er vanligvis merket for "PC User", mens utvidelser for Mac er merket for "Mac User" av nettsteder som er vert dem.

Layers

Begge versjonene har støtte for lag, selv om funksjonen ikke fungerer på akkurat samme måte i hver versjon. For eksempel, i begge versjoner, åpner du Layers-vinduet ved å klikke på "Window" og deretter velge "Lag." I Mac-versjonen, kan du opprette nye lag ved å dobbeltklikke på et objekt, klikke innenfor "Layer" boksen som vises i "Entity Info" -boksen, skriver inn et lagnavn og trykke "Enter". I Windows-versjonen, kan du bare legge til lag hvis du klikker på "+" knappen i Layers-vinduet velger et objekt, og angi et navn.