MacBook Boot Process

Når du starter MacBook, sette deg i gang en kompleks serie av trinn, som hver må fullføre vellykket for operativsystemet lastes. MacBook inneholder en permanent minne lagringsenhet som husker prosessen fra oppstart til oppstart. Hvis du forstår hvordan denne prosessen fungerer, og komponentene som er involvert, vil du ha bedre lykke feilsøkingsproblemer bør enhver oppstå.

Boot-ROM POST Stage

Øyeblikket etter at du trykker på strømknappen på MacBook, ser datamaskinen for en type minne som kalles Read-Only Memory (ROM). Denne lille brikken inneholder alle instruksjonene datamaskinen trenger for å starte opp riktig. Denne handlingen er kjent som power-on self test (POST). Det er mange potensielle feil som kan oppstå på dette stadiet. Spesielt hvis du ser en svart skjerm i mer enn noen få sekunder, og strømlampen skinner jevnt, datamaskinen var ikke i stand til å finne ROM. Hvis strømknappen blinker med en hastighet på én gang per sekund, er datamaskinen ikke er i stand til å oppdage de RAM-brikker. Til slutt, hvis strømknappen blinker tre ganger og deretter stopper, har datamaskinen oppdaget RAM, men du har ikke nok til å laste operativsystemet.

The Boot EFI Stage

Hvis alt går bra i den første fasen av oppstart, vil MacBook inn i boot EFI scenen. I denne fasen, laster datamaskinen alle driverne og andre filer den trenger for å starte operativsystemet. Denne fasen er fullført når Apple-logoen vises på skjermen. Dette vil også være ledsaget av en dørklokke. Hvis du ser en rød sirkel i stedet, bagasje EFI scenen mislyktes, og de nødvendige driverne kunne ikke lastes inn.

The Kernel Stage

I den neste fasen, en viktig del av operativsystemet, kjent som kjernen, er lastet. Kjernen inneholder alle de essensielle elementene i OS X. Du vil kjenne at kjernen blir lastet når skjermen blir grå. En sirkel vil også vises under Apple-logoen som ligner et tannhjul. Denne sirkelen skal kun vises i noen sekunder på det meste, og hele skjermen skal bli mørk i noen sekunder.

Pålogging Stage

Når du ser en blå skjerm, er oppstartsprosessen fullført. Operativsystemet tar nå over for ROM og begynner å kjøre sine egne prosesser. Hvis du har satt opp en brukerkonto, vil du bli bedt om å logge inn på dette stadiet. Mens du logger deg på, kan du se en fremdriftslinje nederst på skjermen. Denne baren viser beredskap av skrivebordet og dock. Du vil også se "Sleep", "Start" og "shutdown" knappen til venstre for "Logg inn" -knappen.