Maya Grunnleggende Tutorial

Maya er en av de mest robuste og kompliserte programmer for å produsere kunst. Fra sine ambisiøse begynnelse, har det utviklet seg til den mest brukte 3D-grafikk programvare i underholdningsindustrien. Før du begynner å arbeide med Maya, må du gjøre deg kjent med det grunnleggende programvaren terminologi og funksjoner, slik at du kan bruke den på et tilstrekkelig sofistikert nivå.

status~~POS=TRUNC

Den overveldende grensesnittet til Maya programmet kan være skremmende i starten. Det er overflødige menyer og flere alternativer som kan være forvirrende. Statuslinjen er et godt sted å begynne. En rullegardinmeny vises utvalget av animasjon, polygoner, Overflater, Dynamics, Rendering, nDynamics, og Tilpass. Velge ett av disse alternativene gir Maya med de grunnleggende menysett, slik at du kan utføre en bestemt funksjon. Til høyre for denne rullegardinmenyen, vil du legge merke til flere ikoner. Det første settet har grunnleggende åpne og lagre funksjoner. De neste tre knappene kan du velge av hierarkiet, velger du ved objektet, og velg av komponenttypen. Menyen til høyre vil endres etter hvert som du bla gjennom disse alternativene. Det ikonet inneholder flere alternativer for å låse og fremheve utvalgte stedene. Magnetene gi presise kontroller for å knipse ulike objekter; Fest til rutenett, snap til kurver, snap til poeng, knipse for å se ruter, og gjør det valgte objektet levende. På slutten av denne menyen kan du finne Render alternativer og tre viktige knapper helt til høyre som åpner ulike menyer du trenger mens du arbeider: Vis eller Skjul Attributt Editor, Vis eller Skjul Verktøyinnstillinger og Vis eller Skjul Kanal Box / Layer Editor (disse tre knappene kontrollerer hva du ser til høyre for visningsvinduer).

Hyller

Like nedenfor statuslinjen er faner som huset knapper for dine grunnleggende funksjoner (General, kurver, flater, etc). Hyller er svært kraftige verktøy for en nybegynner: lett å tilpasse, og en god måte å arbeide raskt med et prosjekt. Alle disse knappene finner du i menyen, men hyllene gir en enkel navigering for favorittfunksjoner: unngå den møysommelige handling for å bla gjennom flere drop down menyer.

Se Panes

Maya åpner med en stor perspektiv vindu midt på skjermen. Hvis du beveger musen til dette vinduet og trykke deg mellomromstasten, vil fire vinduer vises: topp, front, persp, og side. En del av utfordringen for kunstneren er å lære å bruke alle disse vinduer samtidig. Skulptører er vant til å rotere sine kunstverk for å bestemme andelen, men de har aldri flere visninger for å håndtere samtidig. De fleste kunstnere er raskt overveldet av dette konseptet. Det er best å bli kjent med den forvirrende grensesnitt fra begynnelsen ved å plassere enkle figurer inn på scenen og manipulere dem på tvers av sine mest grunnleggende parametre for å få en idé om hvordan disse synspunktene fungere.

Toolbar

Til direkte venstre for visningsvinduer, holder verktøylinjen grunn manipulatorer for objektene du oppretter i Maya. Du kan bruke hurtigtaster for å fremskynde prosessen, men ikke alle knappene i verktøylinjen har en hurtigtast. Rekkefølgen er fra øverst til nederst: Velg Tool (Q), Lasso Tool, Paint Selection Tool, Move Tool (W), Rotate Tool (E), Scale Tool (R), Universal manipulator, Soft Modification Tool, og Show manipulator Tool (T). Det siste punktet er blank før du begynner å arbeide, så vil det vise den nyeste verktøyet du har brukt (Y).