Microsoft Sharepoint Opplæring for sluttbrukere

Microsoft Sharepoint er et content management system brukes til å administrere nettsider, intranett og lokalsamfunn. Hundrevis av Sharepoint bøker, webinarer og trening klasser er tilgjengelige, så velg opplæringsressurser som dekker de spesifikke emner som du ønsker å lære.

Grunnleggende Sharepoint Informasjon

Nye Sharepoint sluttbrukere vil ønske å gjøre seg kjent med grunnleggende Sharepoint begreper og terminologi, inkludert lister, "WebParts" og "arbeidsområder." En av de beste måtene å gjøre dette på er ved å se på videoer eller online trening klasser, slik som de som er tilgjengelige på Lynda nettstedet. Sjekk Microsofts sluttbruker Training Kit, som tilbyr tilpasset opplæring på nettet. I tillegg finner innledende bøker om Sharepoint - for eksempel "Sharepoint 2010 for Dummies" - i bokhandlere eller biblioteker og på nettsteder som Amazon.

How-To Resources

Etter at du har forstått det grunnleggende Sharepoint, kan du være klar til å gå i dybden dypere "hvordan" opplærings temaer, for eksempel "Hvordan lage en liste" eller "Hvordan bruke kalenderen webpart." Finn trinnvise instruksjoner for slike oppgaver i bøker, som "Sharepoint 2010 How-To" og "The Sharepoint Shepherd Håndbok for sluttbrukere" eller i Microsofts "GetThePoint" blogg. How-to referanser er uvurderlig verktøy når du prøver å fullføre en oppgave, men kjører inn spørsmål.

Beste praksis

Noen ganger er det nyttig å se hvordan andre innhold ledere, eiere og sluttbrukere bruker Sharepoint. Dusinvis av nettsteder, blogger og bøker har case-studier, rapporter og real-life anekdoter om hvordan andre mennesker er å optimalisere Sharepoint eller lage løsninger for å løse vanskelige problemer. TechNet "Best Practices Resource Center", den "Brainlitter" blogg og "Sharepoint Land" gi beste praksis for gruppesamarbeid nettsteder, publisering portaler og tilpassede applikasjoner.