Min datamaskin låser seg når Windows avsluttes

Min datamaskin låser seg når Windows avsluttes


Avhengig av konfigurasjonen av datamaskinen, inkludert programvare og maskinvare som er installert, kan det ta en tilsynelatende lang tid for den å stenge ned når du kommandere den. Generelt sett, jo flere programmer og maskinvare du har installert, jo lenger tid det kan ta å lukke. Noen ganger kan en fryse oppstår på grunn av relativt ufarlige og lett løsbar problemer, men andre årsaker er mindre uskyldig og krever oppmerksomhet for å hindre ytterligere skade på maskinen din.

For mange programmer som kjører

Når du slår av datamaskinen, går det gjennom ork å stenge ned alt som kjører på den tiden. Noen programmer, som for eksempel anti-malware beskyttelse, kan kjøre konstant i bakgrunnen når du bruker datamaskinen, enten du ser dem i bruk eller ikke. Hvis det er mange usynlige programmer som dette kjører på tidspunktet for nedleggelse, kan datamaskinen ta lengre tid å fullstendig lukke dem alle, og muligens møte en fryse på grunn av selve mengden av informasjon i gang. Begrens antall programmer som kjører for å lindre datamaskinens kamp som den slår seg av.

malware Infestation

Uforklarlig oppførsel fra datamaskinen kan peke til tilstedeværelsen av malware i form av virus, adware eller spyware. Disse programmene invadere datamaskiner og satt til å arbeide endrer filer og ødelegge informasjon. Malware angrep kan ødelegge og skade operativsystemfiler nødvendig for nedleggelse, slik at datamaskinen til å fryse. Installer alltid malware beskyttelse programvare på datamaskinen og holde den oppdatert for å forsvare din maskin mot disse truslene.

Skadet eller ødelagt filer

Datamaskinen krever visse filer for å instruere den på riktig avslåingsprosedyrer for ditt operativsystem. Hvis noen av disse filene blir skadet eller ødelagt, vil datamaskinen ikke vet hvordan du skal gå i løpet av nedleggelse drift og vil fryse. For å løse dette problemet ved å bruke datamaskinens oppstart eller recovery disk for å prøve å reparere de problematiske filene i operativsystemet.

åpne programmer

En av de første tingene datamaskinen forsøker å gjøre når du bestiller det til nedleggelse er å lukke eventuelle åpne programmer før du fortsetter med å slå av maskinen. Selv om dette kan virke som en enkel oppgave, kan en rekke filer knyttet til disse åpne programmer blir ødelagt eller skadet som datamaskinen følger for å lukke dem. Alltid lukke alle åpne eller programmer som kjører før du forteller datamaskinen til nedleggelse for å unngå mulige problemer.

Register Problemer

Registret i datamaskinens operativsystem holder innstillingene og annen viktig informasjon datamaskinen trenger for å åpne programmer og kjøre skikkelig. Hvis filene i registeret blir skadet eller ødelagt, vil datamaskinen ikke kjøre eller stenge riktig. Registret rengjøringsprogrammer bidra til å skanne og reparere registret, fjerne ugyldige oppføringer og slik at det å utføre korrekt.