Min laptop vil ikke starte

Min laptop vil ikke starte


Et mareritt for de som utfører det meste av sin virksomhet på en datamaskin er å ha en bærbar PC som ikke starter. Det kan være frustrerende fordi det eneste symptomet du har er at ingenting på datamaskinen fungerer. Prøv et par feilsøking teknikker før du ringer i en datamaskin tech å bidra til å se om du kan finne en enkel løsning.

Bruksanvisning

Min laptop slår seg ikke på

1 Koble tilbehør som er koblet til datamaskinen, for eksempel skriver eller mus, og prøve å starte den.

2 Koble den bærbare datamaskinen i en stikkontakt. Batteriet må kanskje lades.

3 Sjekk om strømledningen mottar energi. Strømkabelen til bærbare datamaskiner har AC adaptere som lys-up når koblet til en stikkontakt. Hvis din bærbare batteriet er dødt og at strømledningen ikke fungerer, kan det hende du må kjøpe en ny strømledning. Apple anbefaler selv gjør at stikkontakten fungerer ved å koble en lampe inn i den.

4 Sjekk for å se om bunnen av den bærbare datamaskinen føles varm. Hvis den gjør det, kan den bærbare har slått av på egen hånd, fordi det overopphetet. Gi den bærbare tid til å kjøle seg ned og prøve å starte den når avkjølt. Hvis den bærbare datamaskinen starter, må du ikke kjøre det for lenge fordi det kan overopphetes og krasj. Slå den bærbare datamaskinen ut så snart som mulig og se til å få nye fans for innsiden av den bærbare datamaskinen eller en ekstern vifte som tillater ubegrenset luftstrøm.

5 Få en ny strømforsyning. Hvis du har prøvd å lade bærbare batteriet og kjøpe en ny strømledning, men den bærbare forblir døde, foreslår Indiana University innkjøp og installasjon av en ny strømforsyning.

Min laptop vil ikke starte riktig

6 Start datamaskinen i "Safe Mode" eller bruke "Recovery Console" hvis den bærbare datamaskinen er i stand til å komme forbi den første oppstartsfasen når du slår den på, men blir ikke mye lenger enn det. Å gjøre dette vil tillate deg å komme til hovedskjermen, men du vil ha begrenset tilgang til visse drivere og oppstartsprogrammer.

7 Kjør "Scandisk" og andre diagnostiske verktøy for å se om kan datamaskinen finne ut hva problemet er og reparere det på egen hånd, som Indiana University hjemmeside anbefaler.

8 Kjør en virus scan for å se om det er noen inntrengere som forårsaker problemet.