Min nye DVD-stasjon kan ikke installeres på min laptop

Min nye DVD-stasjon kan ikke installeres på min laptop


DVD-stasjoner har forskjellige formater som lar deg lese, skrive eller gjøre begge deler på optiske medier. Hvis du nettopp oppgradert og installert en ny DVD-stasjon på den bærbare datamaskinen, og det kan ikke bli oppdaget, er det flere måter å finne ut hva som forårsaker problemet, og ser etter en løsning.

Bruksanvisning

1 Sjekk om enheten dukker opp i BIOS. Alle stasjonene som er installert i din bærbare skulle dukke opp i BIOS siden, inkludert DVD-stasjonen. Start datamaskinen på nytt og trykke på tasten som vil lede deg til BIOS (vanligvis F1, F5, F10, ESC eller Del). Søk etter din DVD-stasjon i listen over stasjoner som er installert på datamaskinen, sammen med harddisken. Hvis det ikke er der, er det ikke oppdaget av den bærbare datamaskinen. Alternativt, sjekk om DVD-stasjonen dukker opp i Windows. Klikk "Start", "Min datamaskin" eller "Computer" og deretter sjekke om det er en "DVD-stasjon" oppført sammen med harddisker som C-stasjonen og D-stasjonen.

2 Installere driveren på DVD-ROM-en i datamaskinen. Kontroller at enhetsdriveren du bruker, ikke er korrupt. Hvis den nekter å installere, er det sannsynligvis ødelagt. Last ned en ny enhet driveren fra enhetsprodusentens hjemmeside og installere det på datamaskinen.

3 Forsikre deg om at problemet er ikke med DVD-stasjonen selv. Ta den nye DVD-stasjonen til datamaskinen butikken der du kjøpte den for å sikre at enheten virker riktig.

4 Pass på at DVD-stasjonen du prøver å installere er kompatibelt med din laptop. Det er best å oppsøke din bærbare manualen for maskinvarekompatibilitet. Det anbefales også at du installerer samme merke av DVD-stasjonen som den bærbare datamaskinen du bruker. For eksempel, hvis du har en HP laptop, blir du bedt om å installere en HP DVD-stasjon.