Musepekeren bremser ned på skrivebordet Bare i Windows XP

Hvis du har Windows XP og et annet operativsystem installert på samme datamaskin, en prosess som er kjent som dobbelt starter, kan det bli spesielt tydelig hvis musen er tregere i Windows XP. En langsommere musepekeren beveger seg en kortere avstand med samme gest enn en raskere innstilling. Dette krever at du gjøre flere bevegelser for å flytte samme avstand som en raskere innstilling og kan bli frustrerende.

Mulig årsak

Hvis datamaskinens mus bremser ned når du bruker Windows XP, er museinnstillingene for at operativsystemet trolig satt til å jobbe saktere enn andre installerte operativsystemer. Dette kan være forskjellen mellom standard muse hastigheter på hvert operativsystem. For eksempel kan Linux har raskere museinnstillinger. Det kan også være grunn til noen andre som bruker datamaskinen endre innstillingene.

Windows Mouse Speed

Microsoft gjør det relativt enkelt å endre hastigheten på musen og andre innstillinger. Bare åpne kontrollpanelet fra "Start" -menyen, klikk på "Maskinvare" og velg "Mouse". Klikk for å åpne "Pekeralternativer" -kategorien og flytte "Pointer Speed" skyvekontrollen mot raskt å øke hastigheten. Klikk "OK" for å avslutte innstillingsskjermbildet og gå tilbake til kontrollpanelet, som du kan også nært.

betraktninger

Hvis du bruker en bærbar datamaskin, kan du bruke en mus samt den innfødte flaten. Musehastighetsinnstillinger i Windows-kontrollpanelet påvirke \ mus og touchpad. Du kan endre dobbeltklikk hastigheten på museknappene, som avgjør hvor raskt du må utføre en dobbeltklikk for å fullføre handlinger som å åpne en mappe. I tillegg til dette, kan du endre rullehjulet hastighet, noe som påvirker hvor mange linjer eller skjermer flytte når fingeren din beveger seg på hjulet ett hakk. Disse er alle separate innstillinger i musen delen.

Matchende mus Hastigheter

Matchende mus hastigheter mellom flere operativsystemer på samme datamaskin kan være vanskelig fordi du ikke kan sammenligne glidere samtidig, og minimums- og maksimums mus hastigheter kan ikke være den samme. Selv om Windows kontrollpanelet viser trinn på glidebryteren, operativsystemer som Ubuntu - en variant av Linux - ikke viser trinn for å hjelpe deg mer presist justere musehastighet. I Linux, kan du endre musehastighet ved å klikke på "System", "Innstillinger" og deretter "Mouse". Se etter "Motion" -fanen i RedHat eller "General" fanen med Ubuntu.