Nettstedet byggeteknikker

Nettstedet byggeteknikker


Bygge nettsteder innebærer en rekke ulike teknikker. Ulike programmerings og markeringsspråk kombinert med visuell design for å skape nettsteder for en rekke formål. Hvilke nettsted bygge teknikker som er aktuelle for et bestemt prosjekt, vil avhenge av selve prosjektet. Mange av teknikkene i nettstedet bygningen krever avansert teknisk kunnskap om programmeringsspråk og utviklingsmetodikk.

statisk

Den mest grunnleggende Web byggteknikk innebærer etableringen av statiske websider HTML. Filer med filtypen ".html" skissere innholdet som brukerne vil se når de besøker web-adresser, som kan inneholde tekst, bilder, data og andre medier. Dette er teknikken som ble brukt i de tidlige dagene av Internett, men har vokst mindre vanlig. Selv statiske HTML-sider ikke nyte fordelene som mest regisserte nettsteder har, er de fortsatt egnet for enkelte formål. Statiske sider er ofte kombinert med CSS (Cascading Style Sheets) for å bestemme layout og utseende.

database Development

Databaser kan brukes til å modellere og lagre nettsiden data. Dette kan omfatte ulike aspekter av nettstedet innhold og er et sentralt element i dynamiske websider. Databasesystemene som brukes ofte i nettsteder inkluderer MySQL og Oracle, som begge kan brukes sammen med andre teknologier. I typisk tilfelle, vil nettleseren til en bruker besøker en webside be side fra serveren, forårsaker en server side script for å bli henrettet. Dette skriptet vil opprette en tilkobling til databasen, må du sjekke det for data og presentere disse dataene i en HTML-side struktur.

Server Scripting

I tillegg til å koble til databaser, kan server side scripts utføre dynamisk prosessering, presenterer resultatene for brukere innen HTML. Felles server side skriptspråk inkluderer PHP og ASP, som begge kan fungere sammen med databaser. Når en server side script er utført, kan det utføre beregninger, utføre funksjoner og innlemme data i HTML-strukturer. Disse strukturene blir deretter sendt til brukerens nettleser i form av en komplett HTML-side.

Client Scripting

Mens server side skript kjøres på webserveren hosting et nettsted, klient skript kjøres i brukerens nettleser. Den vanligste klientsiden skriptspråk er Javascript, noe som kan skape interaktive effekter på en side. Javascript-funksjoner kan også forbedre stilen og funksjon av et nettsted, slik at brukermedvirkning enklere og mer stimulerende. Javascript-funksjoner kan inkluderes i den samme filen som en HTML-side eller i en separat skript koblet til på siden hodedelen.

CMS

Snarere enn å skape elementene i et nettsted manuelt, utviklere har også muligheten til å bruke et CMS (Content Management System). Populære CMS programmer inkluderer Joomla og WordPress, som begge leveres som standard med mange Web-verter. Bruke kontrollpanelet for en hosted nettsted, kan utviklere installere og administrere CMS drevet nettsteder med mye mindre innsats enn det som kreves for å bygge en skreddersydd side. Innholdet i et CMS drevet nettstedet kan også legges til og redigeres gjennom et brukergrensesnitt presenteres i nettleseren, noe som gjør driften av slike nettsteder mulige selv for ikke-tekniske folk.