Normal driftstemperatur for en Pentium D 950

Først utgitt i 2006, Pentium D 950 er en av Intels endelige prosessorer som bruker Pentium 4-baserte NetBurst mikroarkitektur. Pentium D kjører med en klokkefrekvens på 3,4 GHz og har strenge kjølebehovet som resultat. Med et skikkelig chassis og datamaskinen layout, kjøleren som følger med Pentium D 950 kan holde prosessoren i riktig driftstemperatur.

Thermal Design Effekt

Intel lanserte tre revisjoner eller "steppings" av 950. Pentium D Den opprinnelige stepping, B1, har en termisk designeffekt på 130 watt, mens de to senere steppings, C1 og D0, har en TDP på ​​95 watt. TDP måler mengden av varme som en kjøleenhet må kunne spre å fungere ordentlig med en viss prosessor. Derfor kan du forvente at B1 stepping av Pentium D 950 for å kjøre på en høyere temperatur enn de senere steppings. Bruk Intel Processor Identification Utility for å finne ut hvilken stepping du har.

Gjennomsnittstemperatur

Ifølge datamaskin nettstedet Legion Hardware, er den gjennomsnittlige temperaturen på Pentium D 950 ca 118,4 grader Fahrenheit på tomgang og 136,4 grader ved full belastning ved hjelp av den medfølgende Intel kjøligere. Temperaturen på prosessoren varierer avhengig av omgivelsestemperaturen av maskinkabinettet. Faktorer som påvirker omgivelses chassis-temperatur inneholde antall og varmeproduksjon på andre komponenter og inntak og eksos luftstrøm.

Intels Anbefalinger

Pentium D 950 kan operere i en datamaskin med en maksimal intern chassis-temperatur på opp til 155.48 grader. Intel anbefaler å bruke en CPU vifte med en fire-tråders; den fjerde ledningen gjør at systemet firmware for å begrense vifteturtallet når prosessoren ikke er i bruk, og reduserer støy. I tillegg foreslår Intel bruker Pentium D 950 i et chassis laget for varmestyring. Når du monterer en datamaskin, se etter et chassis møte Varme Advantaged Chassis 1.1-spesifikasjonen.

Tredjeparts kjølere

Hvis du er bekymret for varme eller støynivåene på Pentium D 950-basert datamaskin, kan du vurdere å bruke en annen kjøler. Ifølge Legion Jern senker Swiftech H2O-220 Apex vann-kjølesystem temperaturen av Pentium D 950 fra 136,4 til 105,8 ° under belastning. Silent PC Review anbefaler Prolimatech Megahalems, og bemerker at det holder temperaturen i Pentium D 950 på 50 grader enn omgivelsestemperaturen under belastning.