Normal driftstemperatur på en Intel Duo Core prosessor

Intel Core Duo-prosessor er en high-end CPU markedsført av Intel. Det er kraftigere enn Celeron og Pentium-prosessorer. Som alle CPUer, har Intel Core linjen av prosessorer en viss temperaturområde som må opprettholdes for å sikre trygg drift. Den operative temperaturen er den temperatur ved hvilken CPU vil opptre på topp ytelse, og det bør ikke overskrides.

Saker som berører Prosessor Temperatur

Den primære faktor som påvirker temperaturen i Core Duo-prosessor til enhver tid er mengden av beregninger som anordningen gjør per sekund. Dette er ofte referert til som "belastning". Høy belastning operasjoner som spill, video og bilderedigering føre til at CPU for å nå en høy temperatur raskere enn lav belastning operasjoner som surfing og tekstbehandling. Dette er fordi de tidligere operasjoner krever flere beregninger pr sekund. Etter hvert som flere elektroner beveger seg gjennom prosessoren per sekund, mer varmen som utvikles på grunn av friksjon.

Normal driftstemperatur

Intel Core Duo-prosessor har en normal driftstemperatur på rundt 40 grader Celsius - 104 grader Fahrenheit. Temperaturer nå farlige nivåer på rundt 65 grader Celsius, eller 144 grader Fahrenheit. Vedvarende drift på eller over den maksimalt anbefalte CPU-temperaturen vil forårsake skade og eventuell svikt. Heldigvis hver datamaskin har en innebygd varmestyringssystem som er utviklet for å redusere varmen fra CPU og holde det innenfor toleranser.

The Fan og Heat Sink

Viften sitter på toppen av Intel Core Duo-prosessor og trekker varm luft vekk fra den. De fleste fans har flere hastighetsinnstillinger som endres i henhold til temperaturen på CPU. Dersom viften skulle stoppe driften av omgivelsestemperaturen på maskinkabinettet ville i sin tur oppvarming av CPU, og CPU vil bli skadet. Vær også oppmerksom på at over tid fan kan samle et lag av støv - du bør fjerne dette støv med jevne mellomrom, fordi det kan fungere som et lag med isolasjon.

Kjøleribben er en datakomponent som trekker varme bort fra CPU. Det er i direkte kontakt med Intel Core Duo, og er sammensatt av et materiale med lav varmemotstand. Når CPU blir varm, trekker dette materialet varmen bort.

nyttige programmer

Det er programvare som er tilgjengelig for de fleste operativsystemer som viser gjeldende temperaturen på CPU. Dette er viktig, fordi det gir tidlig varsel om at datamaskinens varmestyringssystem ikke fungerer som den skal. Over tid kan brukeren få en følelse for CPU normale driftstemperatur under forskjellige nivåer av last og kan dermed reagere hensiktsmessig når en isolert temperatur er nådd.