Om administratorrettigheter til XP Password

Om administratorrettigheter til XP Password


Administratorrettigheter på Windows XP er vanligvis reservert for mer avanserte brukere som trenger å gjøre endringer i et system, eller som er ansvarlig for omsorg og vedlikehold av en datamaskin. Administratorrettigheter kreves et passord for å logge inn, og når du er logget på en administratorkonto, kan en bruker endre innstillinger, vise filer og utføre andre handlinger som vanlige brukere ikke er i stand til å utføre.

Betydning

Administratorrettigheter på Windows XP indikerer at brukeren har utvidede rettigheter, høyere enn en vanlig bruker, og er i stand til å utføre funksjoner som vanlige brukere ikke kan utføre. I et kontormiljø, kan dette bety at de er på IT-ansatte, eller at de er av høy rang i selskapet. I et hjemmemiljø, kan administrator kontoen bli reservert for når søknader må være installert, eller oppdateringer må lastes ned og brukes.

Funksjon

Å ha administratorrettigheter på Windows XP gir brukeren ekstra krefter. For eksempel er de i stand til å installere flere programmer enn vanlige brukere, endre sikkerhetsinnstillinger og få tilgang til skjulte systemfiler. Administratorrettigheter bør generelt bare brukes når vesentlige systemendringer må skje.

typer

Det er noen typer av administrator tilgangsnivåer som kan finnes på Windows XP når den er koblet til et nettverk overvåket av en Windows Server-operativsystemet. Regelmessig administratorer har noen standardrettigheter, og er i stand til å gjøre begrensede systemendringer som vanlige brukere ikke kan gjøre, som regel bare til en utvalgt undergruppe av datamaskiner. Global administratorer, derimot, er i stand til å gjøre endringer i hele Windows XP-nettverk, og har mer kontroll og tilgangsrettigheter enn noen annen type bruker.

Identifikasjon

Med mindre en vanlig brukerkonto gis administratorrettigheter, administratorkontoen er, som standard, som heter "Administrator" og en bruker logger inn med det som brukernavn. Du kan se om du er logget inn som administrator ved å se på Brukere-delen av kontrollpanelet i Windows XP, og å se hvilken konto er merket som logget inn.

Advarsel

Administratorrettigheter gi brukeren, og programmene som de kjører, utvidede rettigheter, slik at tilnærmet ubegrenset kontroll over Windows XP-system. Dette kan føre til problemer hvis malware eller virus utilsiktet kjøre på systemet mens du er logget inn som administrator, siden de vil være i stand til å installere og kjøre fritt. Denne situasjonen kan unngås ved å logge inn som en vanlig bruker for det meste av arbeidet ditt, siden virus og malware har vanskelig for å utføre noen alvorlige skader med at begrenset tilgang.