Om fildeling mellom en Mac og PC

Om fildeling mellom en Mac og PC


Selv om disse plattformene er tradisjonelt på motsatte sider av tech verden, ting har avkjølt mellom PC og Mac minst like langt som fildeling og tilkoblingsproblemer gå. Til tross for alle de dårlige blod fra fortiden, kan disse to rivalene nå fredelig sameksistens på samme nettverk, deler de samme nettverksressurser og få tilgang til hverandres filer. Enten i et nettverk av to noder, 100.000 noder eller et tall mellom, fildeling mellom Mac og PC er nesten like enkelt som fildeling mellom to datamaskiner på samme plattform.

Historie

Om fildeling mellom en Mac og PC


I forrige århundre, fildeling mellom Mac og PC var en gjensidig utelukkende ting. Macs kommunisert med Mac og PC kommunisert med PCer, med svært lite forbrødring tillatt. Mac-brukere krøp ved tanken på forurensende nettverk med PCer. Det eneste unntaket var da en Mac butikk ville ha en Windows NT filserver vedlagt, som Apples produktlinje manglet en passende fil server maskin, en funksjon som NT boksen var perfekt egnet for.

Betydning

Om fildeling mellom en Mac og PC


Slik at datamaskinen kan kommunisere med hverandre, særlig datamaskiner som er forskjellige plattformer, er enorme. Fordi de fleste databrukere utføre forskjellige funksjoner, har den type datamaskin som trengs for å håndtere jobben for å være annerledes. En regnskapsfører i et firma har forskjellige databehov enn en grafisk designer på samme firma, så hvorfor skal de ha samme type datamaskin?

Egenskaper

Om fildeling mellom en Mac og PC


Både Windows og Macintosh-maskiner gjøre fildeling ekstremt lett. På en PC, kan du aktivere fildeling ved å velge "Verktøy" under "Start" -menyen. Deretter velger du "Mappealternativer." Neste velg "Bruk enkel fildeling" og klikk "OK." Macintosh-brukere kan aktivere fildeling ved å åpne "Systemvalg", velge "Deling" og aktivere "File Sharing". Her kan du også diktere hvilke filer du ønsker å dele, og hva privilegier enkelte brukere vil ha.

betraktninger

Om fildeling mellom en Mac og PC


Filer som er delt må leses av brukere på den annen plattform. Microsoft Office Suite, for eksempel, er kryss-plattform. Men det er mange apps som er plattformspesifikke, så tenkte må gis til valg av programvare. Men konfigurere hver datamaskin for å tillate ulike nivåer av fildeling er en tidkrevende oppgave. Hvis du ser på budsjettet, må du faktor i tid og koste for IT-profesjonelle til å håndtere denne oppgaven.

Advarsel

Om fildeling mellom en Mac og PC


Før gir brukerne tilgang andre brukeres harddisker, vurdere hvem som skal dele data og hvem som skal få lov til å få tilgang til det. Mac er generelt immun mot PC-virus, men kan faktisk passere infiserte filer sammen. Deaktiver deling hvis du ikke lenger ønsker å tillate andre å få tilgang til filene dine. En alternativ metode er å installere en delt stasjon på nettverket, som tillater brukere å dele filer uten å ofre sikkerhet.