Open Source Alternativer til MS Outlook

Open Source Alternativer til MS Outlook


Outlook er Microsofts viktigste e-postklient, og det er lastet med funksjoner, inkludert kundeoppfølging, kalendere og Really Simple Syndication (RSS) og Usenet nyhetsgrupper lesere. En prøveversjon av Microsoft Office, som inkluderer Outlook, kommer ofte forhåndsinstallert med en ny PC eller bærbar PC, men hvis du ønsker å bruke Outlook heltid må du betale for en lisens. Outlook Express er en enklere versjon av Outlook, og det er gratis å laste ned og bruke, som er Windows Live Mail, som nå har erstattet Outlook Express som gratis, pre-installert e-postklient på de fleste nye Windows-baserte datamaskiner. (Mange open-source alternativer til Microsoft Outlook er tilgjengelig for nedlasting og bruk gratis på Windows, Mac, UNIX eller Linux operativsystemer.

Mozilla Thunderbird

Thunderbird er et gratis, open-source e-postprogram som deler mange funksjoner med sine kommersielle konkurrenter. Dette inkluderer integrert Usenet og RSS-nyhetsgruppe lesere, søppelpost kontroll, en stavekontroll og beskyttelse mot "phishing" svindel. Thunderbird fungerer med både Post Office Protocol (POP) og Internet Message Access Protocol (IMAP) e-postsystemer. Thunderbird er fullt tilpass gjennom en rekke temaer og plugins.

Mozilla SeaMonkey

Mozillas gratis SeaMonkey program byr på mange funksjoner i tillegg til bare e-post. Disse inkluderer nyhetsgrupper, en fullverdig nettleser, en Internet Relay Chat klient og med muligheten til å designe din egen nettside med HTML-koding. SeaMonkey bringer sammen i ett program mange av de separate applikasjoner som finnes i Mozilla Thunderbird e-postklient og Firefox nettleser.

Utvikling

Evolution er en Outlook alternativ som bare fungerer på Linux operativsystem. Det tilbyr standard e-postfunksjoner, inkludert POP og IMAP, sammen med avanserte tilleggsfunksjoner, som for eksempel spam og virus-filtrering, e-sikkerhetskryptering, søkefunksjon og kalender støtte.

Google Gmail

Google tilbyr sin gratis, nettbasert Gmail-tjenesten som en del av sin online Google Apps suite. Gmail støtter IMAP og POP-e-protokoller og tilbyr et bredt spekter av tilleggsfunksjoner og egendefinerbare innstillinger. Gmail tillater meldingstråder, flere innbokser, spam og søppelpost kontroll, tekstmeldinger og real-time chat. Fordi Gmail er et nettbasert program, kan du få tilgang til Gmail-kontoen fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilkobling eller web-aktivert mobil enhet.

Phoenix Mail

Phoenix Mail er et gratis, open-source alternativ til Microsoft Outlook. Selv om grunnleggende i forhold til andre Outlook-alternativer, Phoenix Mail fortsatt tilbyr alle de viktigste e-postklient evner. Det gjør at flere e-postkontoer, offline lesing, kontekstmenyer og virusskanning gjennom en lett-å-bruke grensesnitt. Phoenix Mail er utviklet for PCer og bærbare datamaskiner som kjører Windows-operativsystemer.