Open Source Project Management Software for Windows

Det er mange åpen kildekode-prosjekt administrasjonsalternativer tilpasset spesifikke bransjer eller unike planlegging og ressursforvaltning behov. Tre programvarepakker tettest matche eller overgå de brede mulighetene i Microsoft Project. De er OpenProj, OpenWorkbench og GanttProject. Hver tilbys gratis gjennom åpen kildekode-avtaler. En enkelt-bruker Microsoft Project lisens koster $ 999 per september 2010.

Flerspråklig og på tvers av plattformer

OpenProj, OpenWorkbench og meters hver støtte flerspråklige brukergrensesnitt. OpenProj og GanttProject tilbyr nedlastinger for Unix, Windows og Mac. Filer generert fra ett operativsystem vil fungere på tvers av plattformer til andre uten filkonvertering. OpenWorkbench er bare tilgjengelig for Windows-plattformer.

Kompatibilitet med Microsoft Project Files

Alle tre pakker importere eksisterende Microsoft Project-filer uten noen spesiell konvertering. Dette vil være en trøst for de som søker en åpen-kildekode-alternativ, men ikke villig til å legge inn Microsoft Project data om igjen. Ingen av produktene som tyder på at eksporten vil aldri fungere igjen med Microsoft Project skjønt, så tenk på dette når du bytter.

Best Arbeid og look-alikes

Av de tre pakkene, OpenProj og OpenWorkbench har brukergrensesnitt som ligner mest de av Microsoft Project. OpenProj er integrert i nedlastinger av Star Office (en åpen kildekode-alternativ til Microsoft Office) i Europa, noe som tyder på det kan være verdt å vurdere om for eksempel innebygging prosjektledelse rapporter i tekstbehandling eller presentasjoner er en forventning eller trenger.